Μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας έχει ο διαγωνισμός που ξεκίνησε, κατά πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να βρει νέο διευθύνοντα και εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της καταρρέουσας ΛΑΡΚΟ.
Η θητεία του προέδρου Μιχάλη Ρενέση και του διευθύνοντος συμβούλου Ευαγγ. Κουτσλιωτάκη λήγει στο τέλος του μήνα. Στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν, λοιπόν, αναγκασμένοι να προκηρύξουν διαγωνισμό για νέα διοίκηση.
Ποιος θα πάει σε μια εταιρεία που μπαίνει μέσα πέντε εκατομμύρια ευρώ το μήνα, προκαλεί αγνώστου μεγέθους αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ενώ πρέπει να επιστρέψει 160 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ως «παράνομες κρατικές ενισχύσεις»; Μόνο στελέχη με ισχυρές κομματικές πλάτες θα πήγαιναν να διοικήσουν μια τέτοια επιχείρηση. Εκτός και αν στο μεσοδιάστημα προκύψει κάποιο στιβαρό σχέδιο διάσωσης ή κάποια σοβαρή κυβερνητική δέσμευση πως θα στηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο.
Μέχρι να φύγει η νέα διοίκηση είναι αναγκασμένη να δεχθεί ισχυρότατη πίεση από τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Θέλετε ένα παράδειγμα; Με εισήγηση των δύο μελών του διοικητικού συμβουλίου που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους συνεδριάσει σήμερα το Δ.Σ. προκειμένου να συζητήσει την – χαριστική κατά ορισμένους – νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Ναι, οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης της ΛΑΡΚΟ προβλέπουν πως με αίτημα των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων πρέπει να συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο!
Στο ΤΑΙΠΕΔ και στο Υπερταμείο δεν περιμένουν να ληφθούν αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση. Εκτός και αν υπάρξουν εκπλήξεις. Αφού λήγει η θητεία της διοίκησης, γιατί να στενοχωρήσει τους εργαζόμενους. Οι τελευταίοι, μετά από θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν βγει στα κάγκελα γιατί σταμάτησε η παραγωγική λειτουργία της εταιρείας.