Κάποιοι, όπως ο τέως διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Γιάννης Κρεστενίτης, έφυγαν πριν τις εκλογές πιθανώς επειδή είχαν καταλάβει τι έρχεται. Κάποιοι άλλοι, όπως ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μαν. Παναγιωτάκης, χρειάστηκαν και ένα ραντεβού με το νέο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Μερικοί ήταν πιο τυχεροί – μέσα στην ατυχία της Χαλκιδικής – και δεν έφυγαν ακόμα λόγω υποχρεώσεων όπως ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μαν. Μανουσάκης. Ο κ. Μανουσάκης είχε, επίσης, ραντεβού με τον Κ. Χατζηδάκη την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της θεομηνίας στην Χαλκιδική.

Αυτή την εβδομάδα, όμως, στο Υπερταμείο θα ξεκινήσουν πολλή δουλειά! Δεν θα προλαβαίνουν να μαζεύουν παραιτήσεις. Ήδη τους έστειλε ο κ. Σταμάτης Κοιλάκος, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και αναμένονται και άλλες από τα περιφερειακά λιμάνια. Ακούγεται, όμως, πως κάποιοι μπορεί να  χρειαστούν ολίγη «πίεση», όπως ίσως ο κ. Γιώργος Τοζίδης, συνταξιούχος υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας, καλός φίλος της κας Όλγας Χαρίτου, και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Η κα Χαρίτου θα πάρει πάντως την άγουσα, καθώς η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να αλλάξει, όχι μόνον το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου. Δηλαδή όχι μόνο τα τρία που είναι στενά συνδεδεμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα δύο που είτε επελέγησαν από τους δανειστές, είτε «με τεχνοκρατικά κριτήρια».

De facto ακέφαλη είναι και η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καθώς παραιτήθηκε, επίσης προεκλογικά, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Τερζάκης, ενώ ο πρόεδρος, καθηγητής κ. Γ. Πολύζος, είναι εδώ και μήνες στο… ψυγείο.

Διαφορετικές φαίνεται να είναι οι περιπτώσεις του νέου επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρη Σαχίνη (που προ της αποδοχής της τοποθέτησής του πήρε «νεύμα» από εκεί που έπρεπε)  και του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ, κ. Νίκου Αθανασόπουλου που τοποθετήθηκαν προ εβδομάδων στις θέσεις τους.

Πολλοί ακόμα ετοιμάζουν κούτες αν και κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για «ανένδοτο».