Ορισμένοι μαθητές στη Βρετανία, σκαρφίστηκαν ένα κόλπο για να αποφύγουν το σχολείο. Ένα self-test και λίγες σταγόνες Coca-Cola αρκούν. Τι σκέφτηκαν;
Τα παιδιά πάντα θα προσπαθούν να βρουν τρόπους για να μην πάνε σχολείο έστω και για μια μέρα. Στη Βρετανία, όμως, όπως φαίνεται οι μαθητές ήταν αρκετά εφευρετικοί. Πιο συγκεκριμένα, μόλις λίγες ημέρες πριν, κυκλοφόρησε στο TikTok ένα βιντεάκι το οποίο δείχνει πώς με τη βοήθεια γνωστών αναψυκτικών επηρεάζεται η εγκυρότητα των self-test με αποτέλεσμα αυτά να βγαίνουν τελικά, θετικά.
Το βίντεο που έγινε viral, δείχνει τους νέους να τοποθετούν αντί του δείγματος από τη ρινική κοιλότητα στο self-test, προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως Coca-Cola και αντισηπτικά χεριών. Με τον τρόπο αυτό, πολλά παιδιά κατάφεραν να παραπλανήσουν γονείς και εκπαιδευτικούς και να παραμείνουν 14 ημέρες σπίτι κάνοντας … κοπάνα από το σχολείο.
Περίπου 400.000 παιδιά και νέοι στη Βρετανία έλειψαν από το σχολείο για λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα. Πράγματι, σύμφωνα με το BBC, λίγες σταγόνες Coca-Cola αρκούν να τοποθετηθούν σε ένα self – test και λίγα λεπτά αργότερα, αυτό βγαίνει θετικό. Πώς μπορούν όμως, μερικές σταγόνες αναψυκτικού να αλλοιώσουν την εγκυρότητα ενός self – test;
Μήπως οι συγκεκριμένες ουσίες, περιέχουν κάτι το οποίο τα αντισώματα αναγνωρίζουν και συνδέονται, όπως και στον ιό; Σύμφωνα με ειδικούς αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο τα self – test βγαίνουν θετικά είναι πως η οξύτητα του ροφήματος καταστρέφει τις πρωτεΐνες αντισωμάτων στο τεστ κι έτσι αυτό βγαίνει τελικά, θετικό.
Υπάρχει τρόπος να εντοπίσουμε ένα ψεύτικο θετικό τεστ;
Τα αντισώματα (όπως οι περισσότερες πρωτεΐνες) είναι ικανά να αναδιπλωθούν και να επανακτήσουν τη λειτουργία τους όταν βρεθούν ξανά σε πιο ευνοϊκές συνθήκες. Εάν λοιπόν, προσπαθήσετε να πλύνετε ένα θετικό τεστ με ρυθμιστικό διάλυμα, τότε τα ακινητοποιημένα αντισώματα στη γραμμή Τ επανέρχονται στην αρχή τους μορφή αποκαλύπτοντας το πραγματικό αποτέλεσμα του self – test.
Εκπρόσωπος της εφαρμογής TikTok, ανέφερε: «Κάνουμε ξεκάθαρο πως αφαιρούμε περιεχόμενο το οποίο στόχο έχει να παραπλανήσει και να παραπληροφορήσει ιδίως για ζητήματα υγείας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό».
"TikTok is teaching UK teenagers how to fake positive Covid-19 tests and shut down school bubbles…Videos uploaded under the search term #fakecovidtest have been viewed more than 6.5 million times"
Time to end this madness and stop testing.https://t.co/4GYrRtBQ2L
— Mike Fairclough (@1MikeFairclough) July 1, 2021
Διαβάστε ακόμα:
Αυτός είναι ο Marina Tower – Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στο Ελληνικό (pics+vid)
Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή επαλήθευσης
Ποια είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (γραφήματα)