Αφού διαπίστωσαν ότι ήταν αρκετά κακοί ως τραπεζίτες, ο Κόνραντ Κέι και ο Μίκι Ντάουν Down, χρησιμοποίησαν την αποτυχία τους ως πλατφόρμα δημιουργικότητας, ώστε να γράψουν το σενάριο της επιτυχημένη τηλεοπτική σειράς «Industry», όπου πρωταγωνιστούν πέντε απόφοιτοι κολλεγίου οι οποίοι κυνηγούν… το χρήμα.
Όπως και οι πέντε κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς, οι οποίοι συμμετέχουν στην πλασματική τράπεζα επενδύσεων Pierpoint στο Λονδίνο σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους, οι Ντάουν και Κέι άρχισαν να εργάζονται στον τομέα των χρηματοδοτήσεων πριν από την απόκτηση του πτυχίου τους. Ωστόσο, ο Ντάουν αστειεύτηκε ότι οι χαρακτήρες της σειράς είναι κατά πολύ ικανότεροι από τους ίδιους όταν δουλεύουν στον ίδιο τομέα πριν από αρκετά χρόνια.
Αφού εργάστηκε ως αναλυτής στις πωλήσεις μετοχών για τρία χρόνια, ο Κέι απολύθηκε, καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης τον εμπόδιζε να σηκώνει το τηλέφωνο για να μιλήσει σε πελάτες.
«Υπήρχε πάντα κάποιος που ήξερε περισσότερα για τα αποθέματα από εμένα, οπότε δεν θεώρησα πως ήμουν ο αρμόδιος ώστε να συνομιλήσω για κάτι τέτοιο» και συμπληρώνει «Τρελαίνομαι στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να μου απευθύνει μία ερωτηση που θα αποκαλύψει πόσα λίγα γνωρίζω».
Όπως αποκάλυψε ο πρώην εργοδότης του έφτασε μέχρι στο σημείο να τον αποκαλέσει τον χειρότερο πωλητή που είχε δει ποτέ, με τον ίδιο τονο Ντάουν να παραδέχεται ότι όταν άφησε τη δουλειά του ως αναλυτής στον τομέα των συγχωνεύσεων και των εξαγορών μετά από ένα χρόνο, ένιωσε ότι αποτελούσε περισσότερο «εμπόδιο στην εταιρεία παρά βοήθεια.»
«Δεν ήξερα πολλά πράγματα, δεν κατάλαβα πραγματικά πώς να κάνω τη δουλειά μου, αλλά το να ζητήσω βοήθεια θεωρήθηκε ακόμη και… αδυναμία», είπε.
Αφού αποχώρησε από τον κόσμο των οικονομικών, ο Ντάουν πήγε να εργαστεί σε μια εταιρεία εύρεσης ταλέντων και μια εταιρεία παραγωγής, ενώ άρχισε επίσης να γράφει, ενώ αργότερα γνώρισε τον Κέι λίγο μετά την απόλυσή του.
Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, οι δύο τους έχουν υπογράψει το σενάριο για πολλά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά προγράμματα από τότε που αποχώρησαν από τη χρηματοοικονομική βιομηχανία.
Αρχικά ξεκίνησαν να γράφουν για ένα άλλο σόου με θέμα τον χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά ο Ντάουν λέει ότι αυτό λειτούργησε ως μια «καθαρτική» εμπειρία για να βγάλουν τις απογοητεύσεις τους για τη βιομηχανία και να δοκιμάσουν αν μπορούσαν να γράψουν μαζί.
Η σειρά η οποία είναι παραγωγής BBC – HBO έκανε πρεμιέρα στις αρχές του μήνα, με το πρώτο επεισόδιο να σκηνοθετεί η δημιουργός της επιτυχημένης σειράς «Girls», Λένα Ντάναμ. Το «Industry» έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές ως μια από τις πιο ακριβείς απεικονίσεις του κόσμου των χρηματοοικονομικών, από τη χρήση της ορολογίας έως τη σκληρή δυναμική του ορίου συναλλαγών.
Έχοντας βιώσει και οι ίδιοι την κατάσταση που επικρατεί στο εργασιακό περιβάλλον των χρηματοοικονομικών κατάλαβαν πώς ο τομέας μπορεί να είναι δελεαστικός για τους αποφοίτους, αλλά όπως τονίζουν πρόκειται για μία άκρως ανταγωνιστική και ψυχοφθόρα βιομηχανία. Ως απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο Ντάουν είπε ότι οι τράπεζες άρχισαν να τους δελεάζουν το πρώτο έτος του πτυχίου τους με δείπνα, ποτά και εμπορικά προϊόντα, γεγονός που φυσικά άλλαξε την εικόνα που είχαν εισερχόμενοι στον χώρο εργασίας.
Η πίεση για να βρουν δουλειά όταν αποφοίτησαν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί άλλοι μαθητές σχεδίαζαν να τους χρηματοδοτήσουν, τους έπεισε να ακολουθήσουν αυτήν την επαγγελματική πορεία.
Οι δύο συγγραφείς στα τριάντα τώρα πια η μόνη συμβουλή που έχουν να προσφέρουν, βάσει αυτής της εμπειρίας τους , είναι «μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά» Ωστόσο, παραδέχτηκαν ότι το είναι απόλυτα λογικό κάποιος να κάνει αυτά τα λάθη, καθώς στα 20 όλοι σκεφτόμαστε πως «ζωή σημαίνει δουλειά».
Διαβάστε ακόμη:
Ριντ Χάστινγκς: Ο δάσκαλος μαθηματικών που έφτιαξε το Netflix
Trump International Hotel: Γιατί κινδυνεύει με χρεoκοπία το ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να ταξιδέψουν – Ποιοι είναι οι top προορισμοί μετά το τέλος της πανδημίας