search icon

Viral

Αυτά είναι τα γκάτζετ που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε ασφαλείς στο γραφείο

Εφαρμογές ανίχνευσης επαφών, θερμικές κάμερες, ακόμα και... κολιέ που ηχεί σαν συναγερμός όταν πλησιάζουν επικίνδυνα δυο άτομα, μεταξύ των λύσεων που εξετάζουνν οι εταιρείες

Την ώρα που οι εργαζόμενοι ανά τον πλανήτη προσπαθούν να σκεφτούν ποιος είναι ο καλύτερος (και ασφαλέστερος) τρόπος για να επιστρέψουν στο γραφείο, οι εταιρείες τεχνολογίας ελπίζουν ότι υπάρχουν γκάτζετ και λογισμικό που θα βοηθήσουν την ασφαλή επάνοδο των υπαλλήλων στους χώρους εργασίας τους.

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα lockdowns άφησαν άδεια τα γραφεία και αν και γίνεται πολύς λόγος για τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που προτιμούν να επιστρέψουν στο γραφείο. Για να γίνει όμως αυτό οι εταιρείες πρέπει να είναι σίγουρες ότι διαφυλάσσεται η ασφάλειά τους και η υγεία τους. Ετσι, οι εταιρείες τεχνολογίας κατασκευάζουν από φορητές συσκευές ως θερμικές κάμερες για να μπορούν να εξοπλίζουν τις εταιρείες.

Σύμφωνα με το CNBC, η Tharsus, ένας βρετανικός όμιλος ρομποτικής ανέπτυξε ένα ειδικό κολάρο που θα φορούν οι υπάλληλοι στον λαιμό τους για να μπορούν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τους συναδέλφους τους.

Μοιάζει με έξυπνο κολιέ και στέλνει σήματα συναγερμού κάθε φορά που πλησιάζουμε κάποιον πολύ. Η Tharsus θέλει να τα προωθήσει σε γραφεία, εργοστάσια και καντίνες.

Μετά υπάρχουν οι εφαρμογές ανίχνευσης επαφών, άλλο ένα εργαλείο που έχουν σκεφτεί εταιρείες και κυβερνήσεις.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούν βασίζεται στο Bluetooth ή σε πληροφορίες τοποθεσίας για να ειδοποιεί τον χρήστη αν έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό.

Η PwC, γιοα παράδειγμα, ανέπτυξε μια εφαρμογή για εταιρικούς πελάτες ώστε να εντοπίζουν τους υπαλλήλους που έρχονται σε στενή επαφή και ειδοποιεί το τμήμα προσωπικού αν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν.

Αν και διαφορετικό από τον εντοπισμό επαφών, το κολιέ της Tharsus είναι παρόμοιας φιλοσοφίας και έχει στόχο να μετρά την εγγύτητα μεταξύ των ανθρώπων. Βασίζεται σε ραδιοκύματακαι στέλνει σήματα στους χρήστες αν πλησιάζουν επικίνδυνα ο ένας τον άλλο.

Αλλη μια λύση είναι οι θερμικές κάμερες. Χρησιμοποιούν Χρησιμοποιούν τεχνολογία υπερύθρων για να εντοπίζουν την ακτινοβολούμενη θερμότητα από ένα άτομο και στη συνέχεια να εκτιμούν τη θερμοκρασία του σώματός τους

Η Vodafone χρησιμοποιεί τέτοιες κάμερες που κατασκεύασε η Digital Barriers. Χρησιμοποιούνται προς το παρόν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας ράγκμπι Wasps, ωστόσο η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν και σε γραφεία, κυρίως στην είσοδο και στη ρεσεψιόν.

 

Exit mobile version