Επίσκεψη στο Βιετνάμ πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου είχε συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Μπουί Θαν Σον (Bui Thanh Son) για τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ.
Ξεκινώντας την επίσκεψή του στο Βιετνάμ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το Μαυσωλείο του πρώτου Προέδρου Χο Τσι Μινχ και κατέθεσε στέφανο.
Στη συνέχεια είχε συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Μπουί Θαν Σον (Bui Thanh Son) για τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι σχέσεις ΕΕ- Βιετνάμ, οι διεθνείς εξελίξεις και η συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς.
Η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) συνδέει την Ελλάδα και το Βιετνάμ, όπως υπογραμμίζεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter.
Ξεκινώντας την επίσκεψή του στο Βιετνάμ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το Μαυσωλείο του πρώτου Προέδρου Χο Τσι Μινχ και κατέθεσε στέφανο. Στη συνέχεια είχε συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Μπουί Θαν Σον (Bui Thanh Son) για τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι σχέσεις ΕΕ- Βιετνάμ, οι διεθνείς εξελίξεις και η συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς.
Ανόι: Ξεκινώντας την επίσκεψή μου στο Βιετνάμ, επισκέφθηκα το Μαυσωλείο του πρώτου Προέδρου Ho Chi Minh & κατέθεσα στέφανι – #Hanoi: Starting my visit to #Vietnam, i paid homage to Late President Ho Chi Minh “Uncle Ho” & laid a wreath at his Mausoleum pic.twitter.com/Mz3V7luFzU
— Nikos Dendias (@NikosDendias) August 1, 2022
Η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) συνδέει την Ελλάδα και το Βιετνάμ, όπως υπογραμμίζεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter.
Μάλιστα, παρουσία του Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βιετνάμ, Γεώργιος Στυλιανόπουλος, υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο της Διπλωματικής Ακαδημίας του Βιετνάμ Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Βιετνάμ για συνεργασία στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης.
Πέρα από τις συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της χώρα Ανόι, ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Βιετνάμ Νγκουγιέν Σουάν Φουκ (Ngyen Xuan Phuc), καθώς και από τον πρωθυπουργό της χώρας Φαμ Μιν Τσιν (Pham Minh Chinh, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραδώσει, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Εξωτερικών με αποδέκτη την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Βιετνάμ. Η ενίσχυση θα παραδοθεί στον υφυπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Βιετνάμ, Χοάνγκ Ντάο Κουόνγκ (Hoang Dao Cuong), με τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει και συνάντηση για τη διμερή συνεργασία.
Επισημαίνεται πως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Ανόι έπεται της επίσκεψης της αντιπροέδρου του Βιετνάμ, Βο Θι Σουάν (Vo Thi Anh Xuan), στην Αθήνα (Νοέμβριος 2021) και της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Ανόι, τον παρελθόντα Μάιο.
Εν συνεχεία, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Καμπότζη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations). Ο υπουργός θα παραμείνει στην Πνομ Πενχ μέχρι τις 3 Αυγούστου, οπότε θα υπογραφεί το Όργανο Εισδοχής στη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιοανατολική Ασία (Treaty of Amity and Cooperation in Southeast Asia – TAC). Το Όργανο Εισδοχής στην «TAC» αναμένεται να υπογράψουν, στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, και εκπρόσωποι της Δανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Ολλανδίας και του Ομάν.
Στο περιθώριο των εργασιών του ASEAN, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από κράτη-μέλη του ASEAN. Ειδικότερα, την Τρίτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό (και υπουργό Εξωτερικών) του Μπρουνέι και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό (και υπουργό Εξωτερικών) της Ταϋλάνδης, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σιγκαπούρης και της Καμπότζης, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ινδονησίας, της Ινδίας και των Φιλιππίνων.
Διαβάστε ακόμα:
Ελληνικό: «Οργασμός» εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα του mega project (pics)
Η κλωστοϋφαντουργία στην Ελλάδα αναγεννιέται – Το παράδειγμα της Ναυπάκτου (pics)
Τα μυστικά ενός deal: Πώς η Porsche μπήκε στη Formula 1 με τη Red Bull