Συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς θα έχει σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος βρίσκεται στη Μάλαγα της Ισπανίας για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο κ. Ανδρουλάκης χθες –πρώτη ημέρα του ετήσιου Συνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν τα μέλη του ΕΣΚ– είχε την ευκαιρία, όπως σημείωσε σε ανάρτησή του, να συνομιλήσει με άλλους Ευρωπαίους σοσιαλιστές: με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, την Πρόεδρο των S&D Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου, την Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ Μεράβ Μικαέλι, τον Γενικό Γραμματέα της νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Μπρούνο Γκονσάλβες και την Πρόεδρο Χεντ Μαγκάιεθ. Με δήλωσή του εν τω μεταξύ, στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου επανέφερε την πρότασή του για ένα Ταμείο Οικονομικής Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας.
Με τη δήλωσή του – πριν από την αναλυτική περιγραφή της πρότασή του από το βήμα του Συνεδρίου – τόνισε ότι το Ταμείο αυτό θα μπορεί να στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστική και εξωστρεφή παραγωγική βάση, με πολλές καλές θέσεις εργασίας. “Αυτές είναι οι πολιτικές, που δυναμώνουν την Ένωση. Αυτές είναι οι πολιτικές, που δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αυτές έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε”, υποστήριξε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος λαμβάνει χώρα σε μία κρίσιμη οικονομική και γεωπολιτική περίοδο για την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα στηρίξουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους. “Οι ευρωπαϊκοί λαοί μετά την περιπέτεια της προηγούμενης δεκαετίας, με την κρίση χρέους και τις πολιτικές λιτότητας, σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και αύξησης του κόστους διαβίωσης. Τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και κόστους στέγασης. Αυτό συμβαίνει λόγω του πληθωρισμού της απληστίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Γι’ αυτό έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης”, εξήγησε σημειώνοντας ότι “οι εθνικές πολιτικές λόγω των διαφορετικών δυνατοτήτων που έχουν τα ευρωπαϊκά κράτη, αντί να δίνουν ώθηση στη σύγκλιση, δημιουργούν απόκλιση των οικονομιών και των κοινωνιών”.
Διαβάστε ακόμη
Τι συμβαίνει με το «στοιχειωμένο» έργο για το τραμ του Πειραιά: Πρόστιμα, κόντρες και εμπλοκές
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Όλες οι αλλαγές στη φορολόγηση – Τι θα γίνει με τη κατώτατη αμοιβή
Εφορία: Ποιες εκκρεμότητες (που συνήθως αφήνουμε) πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ