Χθες το βράδυ στην Πάτρα, μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή που συζητήθηκε πολύ, ο πρώην πρωθυπουργός και μια μερίδα φίλων, προσωπικών και πολιτικών, δείπνησαν από κοινού στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss. Σε έναν χώρο που είναι γνωστός στον πρώην πρωθυπουργό, μιας και διαχρονικά η οικογένεια Αντωνόπουλου που θεμελίωσε την εταιρεία συνδεόταν με την οικογένεια Καραμανλή, τα πειράγματα και οι πλάκες έδιναν και έπαιρναν. Ο κ. Καραμανλής έμοιαζε ευδιάθετος, καθώς αντιλαμβανόταν ότι η παρέμβασή του προκάλεσε συζητήσεις.
Δύο ήταν οι βασικές αιχμές της ομιλίας του κ. Καραμανλή. Αφενός, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως το πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς προ ημερών στο «Βήμα της Κυριακής». Ο κ. Καραμανλής, ομολογουμένως, έχει πει σε συνομιλητές του εδώ και καιρό ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα. Αυτό που δεν λέει είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα με τους σημερινούς όρους, ενώ καταλαβαίνει επίσης ότι και η διάθεση του Μαξίμου ήταν μάλλον…μηδενική. Από εκεί και πέρα, τάχθηκε εναντίον της διαγραφής Σαμαρά, επιμένοντας ότι τα πειθαρχικά μέτρα δεν υπηρετούν την ομοψυχία που είναι αναγκαία για την εθνική γραμμή. «Η διαφορετική ανάγνωση ακόμα και η έντονη κριτική δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος συνεχίζει να κινείται σε παρόμοια γραμμή με τον Αντώνη Σαμαρά, ακόμα και αν δεν υιοθετεί την ένταση της επιχειρηματολογίας του.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν εξεπλάγη από την ομιλία Καραμανλή, η οποία ήταν εντός του πλαισίου που αναμενόταν. Ουδέν σχόλιον, απαντούσαν μονότονα κυβερνητικά στελέχη στις ερωτήσεις. Κυβερνητική πηγή εξηγούσε στο protothema.gr ότι οι απόψεις του κ. Καραμανλή είναι εκπεφρασμένες και μάλιστα εκφράζονται με πολιτικά επιχειρήματα, συνεπώς αυτό συνιστά το αναφαίρετο δικαίωμα ενός πρώην πρωθυπουργού. Με τους όρους του κ. Καραμανλή, το Μαξίμου δεν «ποινικοποιεί» τη δική του πολιτική διαφωνία.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr