search icon

Πολιτική

Πέντε πράγματα που μάθαμε για τον Stefanos που πάει για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Μεγάλωσε σε πλούσια οικογένεια στην Εκάλη, αλλά οι γονείς του έμπλεξαν στο παραδικαστικό και χρεοκόπησαν - Ξαφνικά βρέθηκε με υποτροφία του διαχειριστή της περιουσίας του Νιάρχου σε πανάκριβο σχολείο της Αμερικής και από εκεί κατευθείαν στην πιο διαπλεκόμενη και ισχυρή τράπεζα του κόσμου. Έμαθε όμως το... κακό Κεφάλαιο στην Goldman Sachs, έφυγε και με δάνειο που πήρε (!!!) αγόρασε καράβια κι έτσι γνώρισε και την καλή πλευρά του Κεφαλαίου

Μια διαδρομή από το Μαρούσι μέχρι την Νέα Υόρκη και την «σύγχρονη Αριστερά» καλύπτει σε 4:21 λεπτά η δήλωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Με λένε Στέφανο και έμαθα τι θα πει Κεφάλαιο στην Goldman Sachs». Μετά πήρε ένα δάνειο με προσωπική εγγύηση, όπως είπε, και αγόρασε καράβια (!) οπότε είδε… και την καλή πλευρά του κεφαλαίου.

Ο Κασσελάκης διεκδικεί ήδη με αξιώσεις τον τίτλο του Παντελή Παντελίδη της Αριστεράς: Όπως ο αείμνηστος καλλιτέχνης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τα βιντεάκια με τα τραγούδια του που ανέβαζε στο youtube, έτσι και ο Στέφανος παίρνει εσωκομματικούς πόντους μέσα από ένα βίντεο «γνωριμίας», εφάμιλλο αυτών που συνοδεύουν τις καμπάνιες υποψήφιων γερουσιαστών των ΗΠΑ ή ακόμη ανώτατων στελεχών σε εταιρικές παρουσιάσεις. Σαν ένα πολιτικό LinkedIn με φόντο ενίοτε την Ακρόπολη και με την μουσική να κάνει παύση στις κορυφώσεις της «πρόζας», ο κ. Κασσελάκης συστήθηκε στην ελληνική κοινωνία, περιγράφοντας τους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του, σε μία δήλωση υποψηφιότητας που με μικρές αλλαγές, θα μπορούσε να αφορά σχεδόν όλα τα κόμματα.

Οι αναφορές στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, πολλές: Η ζωή έδειξε στον Στέφανο το καλό της πρόσωπο στην αρχή – σπίτι στην Εκάλη, ζωή στα πούπουλα. Μετά, το παραδικαστικό κύκλωμα του στέρησε τα πάντα: «Έτσι, στα 14 μου βρέθηκα μόνος μου στην Αμερική. Όχι για πολυτέλεια. Από ανάγκη. Ήμουν τυχερός που ένα από τα παλαιότερα σχολεία των ΗΠΑ μού έδωσε πλήρη υποτροφία. Και αργότερα, η υποτροφία Ανδρέα Δρακόπουλου (σ.σ. και όχι από το Ιδρυμα Νιάρχος;) μού επέτρεψε να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια» ανέφερε στο οπτικοποιημένο μήνυμα του, υπογραμμίζοντας με έμφαση το στοιχείο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία ως ταυτοτικό του χαρακτηριστικό, προλαβαίνοντας από τα πρώτα λεπτά τυχόν ερωτήματα για τον «πρότερο βίο» του.

Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του:

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version