Περαιτέρω συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων στο εξής με απόληξη την εκλογική τους συνεργασία επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχίαόπως προανήγγειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Με τις εσωκομματικές εξελίξεις και στα δύο κόμματα του προοδευτικού πόλου να «τρέχουν» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ο κ. Παππάς ξεκίνησε – καθόλου τυχαία- τη χθεσινή του τοποθέτηση στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» λέγοντας πως «η χώρα θα αλλάξει μόνο με μία προοδευτική στροφή» και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο «εγγυητή μιας προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας».

Ερωτηθείς από το «ΘΕΜΑ» αν αυτή η «προοδευτική εκλογική συνεργασία αφορά και το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως του προσώπου που θα εκλεγεί σε λίγες μέρες στην ηγεσία του», ο Νίκος Παππάς απάντησε πως «τις παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τις παρακολουθούμε μόνο από τη θέση της επισπεύδουσας δύναμης για μια, όπως έχουμε περιγράψει στη συλλογική μας απόφαση, μεγάλη εκλογική, προοδευτική συνεργασία και συμμαχία», συμπληρώνοντας ακόμη ότι «θεμέλιο αυτής της προοπτικής ή τέτοιων πρωτοβουλιών, θα πρέπει να υπάρξει και στην κοινωνία και στη Βουλή». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παππάς σκιαγράφησε ως πρώτα πεδία δυνητικής συνεργασίας των δύο προοδευτικών κομμάτων την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και των προμηθειών στις χρεώσεις των τραπεζών.

Προχωρώντας, μάλιστα, ένα βήμα παρακάτω, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ως εναλλακτική λύση για την Προεδρική εκλογή την επιλογή ενός προσώπου από τον προοδευτικό χώρο, ως κίνηση υψηλού συμβολισμού που θα μπορούσε να συσπειρώσει -αν όχι να συμπαρατάξει εκλογικά- την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την πιθανότητα ανανέωσης της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, είτε της διαδοχής της από τη Γιάννα Αγγελοπούλου, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τρόπο στους Κωστή Στεφανόπουλο, Κάρολο Παπούλια και Προκόπη Παυλόπουλο ως ανθρώπους «οι οποίοι πραγματικά ανταποκρίθηκαν σε αυτό που προσδοκούσε τη κοινωνία από ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην κατεύθυνση αυτή, «γιατί να μην προταθεί ένα στέλεχος που προέρχεται από την Αριστερά ή τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο αυτή τη φορά;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εξαίροντας από το κάδρο του Προεδρικού Μεγάρου τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr