search icon

Πολιτική

Ν. Δένδιας: Το διακύβευμα των εκλογών είναι η διατήρηση της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά

«Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες -όχι τάζοντας στους πάντες τα πάντα, όπως πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ- πως τη δεύτερη τετραετία θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ό,τι δεν προλάβαμε» σχολίασε ο υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξη του στο «ΘΕΜΑ»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα, δεν έχει η Αριστερά το μονοπώλιο της καρδιάς», τονίζει ο κ. Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» εξηγώντας ότι το διακύβευμα των εκλογών για τους πολίτες είναι η διατήρηση της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά και η σύγκλιση με τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Αναφερόμενος στη στρατηγική της Ν.Δ. ο υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών επισημαίνει ότι «χρειάζεται χωρίς αλαζονεία να αποδείξουμε στους πολίτες ότι οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τη δική τους ζωή» και τονίζει: «Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες -όχι τάζοντας στους πάντες τα πάντα, όπως πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ- πως τη δεύτερη τετραετία θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ό,τι δεν προλάβαμε».

«Η εθνική άποψη είναι ότι με διάλογο λύνονται τα προβλήματα», αναφέρει ο υπουργός των Εξωτερικών αποκαλύπτοντας ότι έχει συγκεκριμένες σκέψεις για αλλαγές στους επόμενους γύρους των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, προκειμένου να επιλυθεί «η μοναδική διαφορά που είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Τι διακυβεύεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου το διακύβευμα είναι η διατήρηση της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, η σύγκλιση με τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη και η προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου ως θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της χώρας. Οσον αφορά την εξωτερική πολιτική, το διακύβευμα είναι να εξελιχθεί περαιτέρω η Ελλάδα, με την προβολή ήπιας ισχύος, ως σοβαρός εταίρος και σύμμαχος, που έχει λόγο και ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή μας, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, την ενεργειακή διαφοροποίηση της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν τα έκανε όλα τέλεια. Ποια ήταν τα βασικότερα λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης τετραετίας;
Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα δοκιμάστηκε από δύο εξαιρετικά σπάνιες στη φύση τους, μεταπολεμικά τουλάχιστον, εξωγενείς κρίσεις, που με τη σειρά τους είχαν δυσμενείς συνέπειες στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας: μία πανδημία, η οποία οδήγησε ακόμα και σε lockdown, όπως και μία πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια, που, μεταξύ άλλων, είχε μεγάλες συνέπειες στην αύξηση του κόστους της παραγωγικής δραστηριότητας λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Περισσότερα στο Protothema.gr

Exit mobile version