search icon

Πολιτική

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη για την πόρτα εξόδου από το Μαξίμου: Ελάτε με φόρα (vid)

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η στάση της κυβέρνησης επιταχύνει την έξοδο της από το Μέγαρο Μαξίμου - Μητσοτάκης: «Ποιος θα κυβερνήσει θα αποφασίσει ο λαός σε τρία χρόνια» - Μητσοτάκης κατά Παππά: Δεν τον αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι καταδικασμένος 13-0 (vid) 

Αντιπαράθεση είχαν στην ολομέλεια της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονική συμπεριφορά, σημειώνοντας ότι «οι μέρες της παντοδυναμίας της είναι παρελθόν». Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να «ξεκαβαλήσει το καλάμι» και υποστήριξε ότι η στάση της επιταχύνει την έξοδο της από το Μέγαρο Μαξίμου. «Εμείς θα είμαστε εδώ με προτάσεις και κριτική για να σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα εξόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς του ο πρωθυπουργός απάντησε πως αν υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, «δεν γίνονται αποδεκτές» από τον ίδιο και συμπλήρωσε πως «ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα αποφασίσει σε 3 χρόνια ποιος θα κυβερνήσει», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ελάτε με φόρα» που έλεγε και η κα Τσαπανίδου. Θεμιτή η φιλοδοξία σας αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε 3 χρόνια. Εδώ θα είμαστε λοιπόν..

Αναλυτικά ο διάλογος:

Ανδρουλάκης: Το ύφος και η συμπεριφορά κυρίως υπουργών δείχνουν ότι οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι παρελθόν. Πρέπει να ξεκαβαλήσετε από το καλάμι. Όσο συνεχίζετε αυτή την αλαζονική συμπεριφορά τόσο επιταχύνετε την έξοδο σας από το Μαξίμου και εμείς θα είμαστε εδώ με προτάσεις και κριτική για να σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα εξόδου.

Μητσοτάκης: Αν υπάρχουν – που μπορεί να υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές – αυτές δεν γίνονται αποδεκτές από εμένα. Και το έχω αποδείξει. Έρχεστε όμως εσείς με τον ενθουσιασμό της εκλογής σας να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε και να μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε εμείς και να έρθετε υποθέτω εσείς. Ελάτε με φόρα – που έλεγε και η κα Τσαπανίδου. Θεμιτή η φιλοδοξία σας αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε 3 χρόνια. Εδώ θα είμαστε λοιπόν.

Νωρίτερα επίθεση κατά του Νίκου Παππά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ότι κατά την ομιλία του απουσίαζε.

Όπως είπε, αυτή θα είναι η τακτική του, καθώς δεν αναγνωρίζει τον κ. Παππά ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό ο οποίος είναι καταδικασμένος με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο. Πάντως, η αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «δεν θα χαιρετηθώ, δεν θα χαριεντιστώ», ερμηνεύεται ως αιχμή για τον Αντώνη Σαμαρά, που σε πρόσφατη εκδήλωση χαιρετήθηκε ένθερμα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αφότου ο πρωθυπουργός, έκανε την παρατήρηση πως πρέπει όλοι να περιορίζονται στον χρόνο και τη θεματολογία της συζήτησης προκειμένου η συζήτηση στη Βουλή να μην διαρκεί στον χρόνο 7-8 ώρες, έκανε ειδική αναφορά στον κ. Παππά.

Δείτε τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Θα ξεκινήσω με μία πολιτική παρατήρηση», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την τοποθέτηση του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής καθώς είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω αυτή την τοποθέτηση και θα την κάνω μία μόνο φορά».

Όπως είπε συγκεκριμένα, «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του. Και αυτό επιβάλλει ο στοιχειώδης κοινοβουλεyτικός σεβασμός. Αυτό επιβάλλει αυτή η φράση. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή μου τη στάση. Και βέβαια, οφείλω να επισημάνω και μία δεύτερη διάσταση. Ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αρχηγό -εντός εισαγωγικών- αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι μεταβατικός. Κανείς δεν ξέρει εξ ονόματος ποίου ομιλεί, του κ. Κασσελάκη, του κ. Φάμελλου, του κ. Φαραντούρη, του κ. Γκλέτσου».

Στην συνέχεια είπε, «όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει βηματισμό και αρχηγό, προφανώς θα είμαι πάλι εδώ για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή, κοινοβουλευτικά πολιτική αντιπαράθεση και μην απορήσετε, γιατί αυτή θα είναι η τακτική που θα ακολουθώ έως ότου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέξει μόνιμο αρχηγό, της ΚΟ και του κόμματος, με την προϋπόθεση ότι τα δύο πρόσωπα αυτά θα συμπίπτουν στην ιδιότητά τους».

Διαβάστρε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version