search icon

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από τη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και «Ομπρέλα» (upd)

Σε κλίμα διάσπασης ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ΚΕ - Εξέφρασαν την αντίθεση τους στην απόφαση του προεδρείου να αρνηθεί να προηγηθεί συζήτηση για το δημοψήφισμα για τις διαγραφές - Ομιλία Κασσελάκη εν μέσω αποδοκιμασιών

(Last upd 21.45)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία αποδείχτηκε λίαν θυελλώδης και δημιουργεί ερωτηματικά για την ενότητα και το μέλλον του κόμματος. Οι εργασίες θα επαναληφθούν από τις 11, το πρωί της Κυριακής και θα περιλαμβάνουν και την ψηφοφορία για το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης.

Η πρώτη μέρα που «άνοιξε» με την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίστηκε από ραγδαίες εξελίξεις. Ο ίδιος ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε πίσω στο θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές και επιτέθηκε σε όσους τον αμφισβητούν με σφοδρό τρόπο, προκαλώντας την έκρηξη των παρευρισκόμενων, οι οποίοι φώναζαν «αίσχος». Μάλιστα, απέστειλε και τελεσίγραφο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δίνοντας διορία 7 ημερών για τις διαγραφές των 4 (Τζουμάκα, Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα).

Εν μέσω έντασης, οι ομάδες της Έφη Αχτσιόγλου, του Διονύση Τεμπονέρα, καθώς και τα μέλη της «Ομπρέλας» αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, διότι το προεδρείο δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συζήτηση για το επίμαχο δημοψήφισμα που αφορά τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα, Τζουμάκα.

Τα μέλη της «Ομπρέλας» βρίσκονται σε εντατικές συνομιλίες απόψε για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ξεκινώντας από το αν θα επιστρέψουν στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης, την Κυριακή. Αντιστοίχως ο Διονύσης Τεμπονέρας θα λάβει αύριο την απόφαση του, αν και το πιθανότερο είναι να απέχει και της αυριανής ημέρας των διαδικασιών.

Αποχωρήσαμε, επειδή αρνήθηκαν την ψηφοφορία παρότι έχουμε πλειοψηφία, δήλωσε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η η ίδια και η ομάδα της έφυγαν από τη συνεδρίαση της ΚΕ, αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως ο Διονύσης Τεμπονέρας, στις δηλώσεις του, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε δε, ότι η ομάδα του θα συνεδριάσει και θα λάβει αποφάσεις.

Παράλληλα, ο κ. Τεμπονέρας ισχυρίστηκε πως ουσιαστικά έχουν αποχωρήσει από την ΚΕ περισσότερα από τα μισά μέλη της, που συνολικά ανέρχονται σε 300. Η πλευρά Κασσελάκη διαφώνησε με την εκτίμηση αυτή υποστηρίζοντας ότι έχουν αποχωρήσει 110 μέλη της ΚΕ, ενώ πηγές από την ΚΕ έκαναν λόγο για περίπου 85.

Πάντως, από τη συνεδρίαση αποχώρησε και ο Γραμματέας νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Βλαχάκης. «Αποχώρησα από τη διαδικασία καθώς δεν μπορώ να νομιμοποιήσω μια διαδικασία με το μισό σώμα παρών χωρίς να έχει απαντηθεί με σαφήνεια αν το θέμα του δημοψηφίσματος για διαγραφές μελών είναι ακόμα στο τραπέζι. Τέθηκε εξ αρχής ότι το χθεσινό διάγγελμα και η σημερινή εισήγηση του Προέδρου έθεσαν ζητήματα οριακά και υπαρξιακά για ένα σημαντικό τμήμα της ΚΕ. Η άρνηση να συζητηθούν αυτά σύντομα και να καταλήξουμε δημοκρατικά πριν μπουμε στη κύρια συζήτηση είναι απόφαση διαλυτική για το κόμμα μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις, μαζί με Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε τα εξής: «Μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την κεντρική Επιτροπή. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω»

Σημειωτέον, πάντως, πως και οι δύο γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης τάχθηκαν αρνητικά στο θέμα του δημοψηφίσματος, την πρόταση δηλαδή του Στέφανου Κασσελάκη. Οι δύο γραμματείς χθες το βράδυ δείπνησαν με τον πρόεδρο του κόμματος και τον σύζυγο του Τάιλερ στο Basegrill στο Μπουρνάζι.

Για το θέμα των διαγραφών, ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής υποστήριξε πως τις στηρίζει. Συγκεκριμένα, δήλωσε υπέρ των διαγραφών και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «εγώ θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώσα εξουσία».

Για προσπάθεια κατεδάφισης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς στην ομιλία του, στη συνεδρίαση. « Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο μιας τόσο έντονης και τόσο βιαστικής αμφισβήτησης όχι απλά του προσώπου, αλλά και της διαδικασίας και της ύπαρξης του κόμματος. Τα περί ομιλίας ΣΕΒ, είναι καταφανώς πρόφαση. Η κατεδαφιστική, αφοριστική και άθλια σε πολλές περιπτώσεις κριτική προηγήθηκε της ομιλίας στο ΣΕΒ» τόνισε ο κ. Παππάς επισημαίνοντας πως είναι βέβαιος ότι «ο πρόεδρος γνωρίζει ότι δεν πήρε λευκή επιταγή».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η πρώτη μέρα της Κ.Ε. ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο ερώτημα: ποια είναι η προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ελληνικής κοινωνίας…  Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τοξικότητα ή με προσωπικούς όρους, πρέπει να προτείνουμε την επόμενη μέρα στην ελληνική κοινωνία με βάση μια καθαρή πρόταση, για να έχουν καλύτερα οι πολίτες κι αυτό είναι μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση δεν είναι μια διαδικαστική συζήτηση. Δεν μπορεί δηλαδή να απαντηθεί με συζητήσεις επί της διαδικασίας, γι’ αυτό και πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η δεύτερη μέρα και να έχουμε ένα πολιτικό κείμενο. Διότι πηγαίνοντας προς το συνέδριο οι απόψεις και οι αποφάσεις πρέπει να είναι πολιτικές, το έχει ανάγκη η κοινωνία».

Δύσκολη η εκκίνηση της ΚΕ

Η κρίσιμη διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση και με την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Η ομιλία ξεκίνησε με εντάσεις, φωνές και αποδοκιμασίες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «δείχνει» κριτικά προς την πλευρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και της Έφης Αχτσιόγλου, όπως και του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα. Χρειάστηκε δε, η παρέμβαση του προεδρείου για να ηρεμήσουν – πρόσκαιρα, όπως φάνηκε- τα πνεύματα.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησε με αναφορά στα αίτια της εκλογικής ήττας. Μιλώντας για το αποτέλεσμα είπε ότι οφείλεται στο ότι «εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους γιατί δεν μπορέσαμε να δώσουμε αξιόπιστη πρόταση ότι θα βελτιώσουμε την ζωή των πολιτών. Πώς να την δώσουμε μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Θα μου πείτε ότι η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Αυτή όμως είναι η εύκολη απάντηση, άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας».

Στο σημείο αυτό υπήρξε αποδοκιμασία από ομάδα στελεχών και παρενέβη ο προεδρεύων για να υπάρξει ησυχία. Ο κ. Κασσελάκης στις παρατηρήσεις από τον κόσμο απάντησε: «Είναι καλύτερη η σύνθεση βάση πολιτικών προτάσεων».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας. «Έχουμε πανάκριβη ενέργεια, κόκκινα δάνεια και θα έπρεπε να βάζουμε μεγάλους εθνικούς στόχους. Δεν θα πρέπει να είμαστε ξανά ευάλωτοι στους εκβιασμούς μίας μελλοντικής τρόικας. Ποια θα είναι η Ελλάδα του 2030, με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πρέπει να πάμε στο επόμενο ορόσημο, το οικονομικό μοντέλο για εμάς δεν είναι ξεχωριστό από το κοινωνικό μοντέλο».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Κασσελάκη

Αντιλαμβάνομαι προσωπικές σχέσεις ετών και καταλαβαίνω τους συναισθηματικούς δεσμούς ανθρώπων που γαλουχήθηκαν μαζί κάτω απο την ίδια στέγη. Μακάρι να είχε σκέπη και στέγη ο νεός στην Ελλάδα. Νιώθω τη δυσκολία σας να αποχωρίσετε από τον εαυτό σας. Αλλά αναρωτηθείτε: τα τελευταία χρόνια είστε κάτω από την ίδια στέγη και το ίδιο όνειρο;

– Όχι για στοχοποίηση προσώπων ή τάσεων αλλά για το αν γίνονται ανεκτές ή όχι οι θέσεις εναντίον του κόμματος από τα μέλη που δεν άκουγαν ούτε ευχαριστώ από την Κουμουνδούρου και τώρα ακούνε

– Ποια είναι η θέση ενός προέδρου όταν προσβάλλεται το κόμμα; Μιλήστε στον κόσμο μας. Λυπάμαι δεν είμαι εγώ αυτός ο πρόεδρος. Εσείς είστε το τιμόν του κόμματος. Βαρέθηκα αν είναι ώρα να συζητηθούν οι διαγραφές την ώρα που το κόμμα στερεύει από ανάσες. Εξασφαλίστε το κόμμα την ίαση του από τα πρόσωπα που τον μικραίνουν. Καταδικάστε τη συμπεριφορά στην πράξη. Πάρτε απόφαση άμεσα όπως λειτουργούν οι ζωντανοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο. Πάρτε απόφαση για έναν συριζα που θα σέβετε τον εαυτό τους και τους ψηφοφόρους. Δώστε λύση τώρα. Να εκφράσουμε θέση και όχι επιθυμία από μια ισχυρή πλειοψηφία που δεν θα επιτρέπει παρερμηνεία. Ότι τα άτομα αυτά δνε φέρουν την ιδίοτητα του μέλους και δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα. Και αυτή να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας που οφείλει να συνεδριάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Διαφορετικά δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να το κάνουν και μπορώ να το κάνω με την επίκληση του 15% όπως προβλέπει το καταστατικό.

– η δική μας αριστερά θα φέρει δικαιώματα για όλους για όλες για όλα

– Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει (σ.σ. όχι του απάντησαν αρκετοί). Ας μην κρυβόμαστε κάποιοι έχουν πάρει την απόφαση αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία, Νομίζουν οτι θα πάρουν 3% αλλά τα αριστερόμετρά τους δεν θα πάρουν ούτε το 0,3%. Τεράστια κείμενα με αόριστες σάλτσες η πολιτική του πουμαρό.

– Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερω΄τημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες (σ.σ. αποδοκιμασίες). Εϊναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;

– Αντί να μιλάμε για αυτά θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά τέλος (σ.σ. δέχθηκε χειροκροτήματα)

– Αριστερά δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λες τίποτα. Εϊναι η κυβερνώσα αριστερά με συνοπτικό λόγο, ξεκάθαρες προτάσεις.

– Χρειαζόμαστε τη δίκαιη και την απαιτητική ανάπτυξη και οχι τη φτηνή ανάπτυξη. Μας μιλούν από την κυβέρνηση για εξωστρέφεια και ρίσκο αλλά δεν γίνονται τέτοια πράγματα σε κράτος αλληλοεκβιαζομένων παραγόντων. Απαιτούν μια θεσμικά ισχυρή πολιτεία και όχι αυτή που διαλύεται με τα γούστα όποιου βρίσκεται στο Μαξίμου

– Γι αυτά πρέπει να μιλήσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πάμε στο ορόσημο; Πρέπει να πάμε με μια κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης

– Οι εκβιασμοί και οι καταναγκασμοί της προηγούμενης 10ετιας θα έρθουν ξανά αν είμαστε όπως τότε

– Στη φιλοσοφία μας οι πολλοί εργαζόμενοι και οι καλοί μισθοί εξασφαλίζουν την κοινωνική ασφάλιση

– Μας δόθηκε ένα διάλλειμμα να ξαναστήσουμε την οικονομία, να την κάνουμε εξωστρεφή καινοτόμα. Να φτιάξουμε μια οικονομία που θα κρατάει τους νέους στην πατρίδα τους με πολλές κερδοφόρες βιώσιμες επιχειρήσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν το κοινωνικό κράτος

– Παρέμβαση του προεδρείου της ΚΕ που ζητά να σταματήσουν οι διακοπές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνασκούν

– Σήμερα θα έπρεπε να συνεδριάζουμε για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία

– Να σέβεστε όλους τους απόδημους είπε μετά από αποδοκιμασίες

– Πώς να δώσουμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση μέσα σε τοπικά νομίσματα και δηλώσεις Κατρούγκαλου

– Θα μιλάω πιο δυνατά είπε στη συνέχεια μετά από φωνές ότι δεν ακούγεται έξω η φωνή του

– Δεν τους δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

– Ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω και το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη ΝΔ αλλά επειδή εμείς χάσαμε 600.000 στην αποχή.

 

Ψηφοφορία εδώ και τώρα για το διάγγελμα και το δημοψήφισμα Κασσελακη ζητά η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, με την «Ομπρέλα» να συντάσσεται με την παραπάνω πρόταση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρότασης θα ζητείται να αποσυρθεί το δημοψήφισμα, αλλά σημείο – κλειδί που θα κρίνει τη διαδικασία θα είναι το πόσοι τελικά από όσους στηρίζουν τον νέο Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη θα συνταχθούν μαζί τους.

 Η Έφη Αχτσιόγλου θέτει ευθέως την προοπτική διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ οποίος βρίσκεται όπως υποστηρίζει «στα όρια της ρευστοποίησης». «Το κόμμα μας συνεχίζει να ακολουθεί ένα καθοδικό σπιράλ εσωστρέφειας που απειλεί όχι μόνο τη συνοχή, αλλά την ίδια την υπόστασή του. Οι μεγάλες προσδοκίες των σαρωτικών αλλαγών και της εντυπωσιακής ανάκαμψης που είχε καλλιεργήσει ο σημερινός Πρόεδρος του κόμματος, δεν επιβεβαιώθηκαν στην πραγματική ζωή» αναφέρει σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου το διάγγελμα που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης λειτουργεί ως θρυαλλίδα που απειλεί να τινάξει στον αέρα το κόμμα. «Το διάγγελμα για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος ξεπέρασε οποιοδήποτε όριο δημοκρατικής λειτουργίας. Η πρόταση αυτή και το πολιτικό προσωπικό που την εμπνεύστηκε και την υποστηρίζει οφείλουν να αποδοκιμαστούν από το σύνολο των μελών και των κομματικών οργάνων. Αποτελεί το ακρότατο όριο της λογικής του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου μέσα στο κόμμα, το οποίο ο ίδιος του ο Πρόεδρος χαρακτηρίζει «άρρωστο». Μπροστά στην αδυναμία να παράξουν πολιτικό περιεχόμενο επενδύουν στο διχασμό και τελικά τη διάλυση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

Παραμονή της πιο κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε τον τέλειο αιφνιδιασμό, προσφεύγοντας σε εσωκομματικό δημοψήφισμα εν αγνοία των πάντων, με αποτέλεσμα να ενώσει τα κομμάτια των τάσεων και «φυλών» του κόμματος, που μέχρι τότε ακολουθούσαν μοναχική πορεία.

Το παρασκήνιο

Το βίντεο, με το οπτικοποιημένο μήνυμα του κ. Κασσελάκη, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ξαφνιάζοντας ακόμη και συνεργάτες του, καθώς ένας κλειστός κύκλος συνομιλητών του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε γνώση των προθέσεών του, δηλαδή να παρακάμψει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για να φτάσει στη διαγραφή των Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα, όπως είχε προαναγγείλει, κατά την απουσία του στην Αμερική. Άλλωστε, τις ημέρες που προηγήθηκαν και έχοντας επίγνωση των δυσμενών συσχετισμών για την ηγετική ομάδα, στελέχη της ζύμωναν σενάρια «πολιτικής καταδίκης» των τεσσάρων ιστορικών στελεχών, αλλά και μετάθεσης των όποιων αποφάσεων σε επόμενη συνεδρίαση λόγω των καθυστερήσεων της Επιτροπής Δεοντολογίας, μεθοδεύοντας την αποκλιμάκωση της εσωκομματικής κρίσης.

 Τι μεσολάβησε και άλλαξε ρότα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Πάντως, το κλίμα στις τάξεις των φανατικών οπαδών του κ. Κασσελάκη, τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας, όταν η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη έχει αιτηθεί διαγραφές «χωρίς δισταγμό», αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος ζητούν «διαγραφή με χίλια» για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προειδοποιώντας σε διαφορετική περίπτωση τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ότι θα καταλήξει «θήκη για την Ομπρέλα», όπως ο γνωστός στιχουργός, Νίκος Μωραϊτης.

Κάπως έτσι, ο κ. Κασσελάκης έβγαλε από τη θήκη του το όπλο του εσωκομματικού δημοψηφίσματος, ενεργοποιώντας το Άρθρο 24 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, που του δίνει το δικαίωμα αν έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του 15% των μελών, οικονομικά τακτοποιημένων. Μόνο που δημοψήφισμα με αντικείμενο τη διαγραφή τεσσάρων στελεχών, όπως προανήγγειλε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχει ξανασυμβεί, ιδίως όταν για τη διαδικασία αποπομπής προβλέπεται σαφής και πάντως άλλη εσωκομματική διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version