search icon

Πολιτική

Γεωργιάδης στη Βουλή: Δεν καταργείται το πενθήμερο (pic)

Σύγκρουση με το ΚΚΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο - Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο – Πως κινούνται τα ΜΜΜ  - Μαρινάκης: Έχουμε μία απεργία στο δημόσιο τομέα για ένα νομοσχέδιο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο με τις συγκρούσεις εκτός και εντός να κλιμακώνονται.

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε σε αντιπαράθεση με τους βουλευτές του ΚΚΕ, τους οποίους κατηγόρησε ότι καταργούν την ιστορία του κόμματός τους και τον Χρήστο Κατσιώτη (ΚΚΕ) να μιλά για «υπουργό νούμερο».

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για «συνδικαλιστές της συμφοράς» σχολιάζοντας παράλληλα την μικρή προσέλευση στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

«Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου»

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως το άρθρο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη αποτελεί πιστή μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία όπως είπε «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Ο ίδιος απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ εξήγησε πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι υποχρεωτική και αναρωτήθηκε «τι θα κάνατε αν κυβερνούσατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Θα κάνατε επανάσταση στην ΕΕ; Ούτε το 8ωρο καταργείται ούτε το πενθήμερο και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου».

Ο Υπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου λέγοντας μεταξύ άλλων «ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης».

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Exit mobile version