Νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ανοίγει η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη από τις εθνικές εκλογές.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να πιστωθούν έναντι του δημοκρατικού ακροατηρίου την εξέλιξη καθώς είναι τα μόνα κόμματα που ψήφισαν την κυβερνητική ρύθμιση και κατέθεσαν υποστηρικτικά υπομνήματα για τον φραγμό κατά κάθε εγκληματικής οργάνωσης που θέλει να εισβάλει στην Βουλή. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση καταγγέλλονται ότι τήρησαν αρνητική ή ουδέτερη στάση γιατί θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου και να βάλουν χέρι στην εκλογική πελατεία του κόμματος Κασιδιάρη.
Η απόφαση
Να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου έκρινε με σχεδόν ομόφωνη απόφαση, 9-1, πως το μόρφωμα Κασιδιάρη πρέπει να αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία. Η ετυμηγορία του ανώτατου δικαστηρίου θωρακίστηκε από την κυβερνητική ρύθμιση που έβαλε θεσμικό ανάχωμα για την είσοδο στην Βουλή σε εγκληματικές οργανώσεις που μεταμφιέζονται σε πολιτικά κόμματα. Υπενθυμίζεται πως η σχετική ρύθμιση πέρασε από το κοινοβούλιο μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν εγκαταλείποντας την κοινή προσπάθεια εκπομπής ισχυρού μηνύματος προστασίας της Δημοκρατίας. Όμως, χωρίς την τροπολογία Βορίδη, ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού για βαρύτατα ποινικά αδικήματα θα συμμετείχε κανονικά σήμερα στις εθνικές εκλογές και τότε ορισμένα από τα κόμματα που μιλούν για άδικο και αντισυνταγματικό αποκλεισμό ίσως να μιλούσαν για αδυναμία της κυβέρνησης να προστατέψει την Δημοκρατία.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr