search icon

Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στις 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Κυριαρχία» Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% - Αρνητική η εικόνα για την διαχείριση της πανδημίας - Απώλειες για την κυβέρνηση από τις πυρκαγιές

Σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO για την εφημερίδα Τα Νέα στην δυναμική της κυβέρνησης εμφανίζονται για πρώτη φορά «ρωγμές» οι οποίες φτάνουν το 2%, την ίδια ώρα ωστόσο, που η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν εμφανίζουν οφέλη, αντιθέτως παραμένουν στάσιμα στα ποσοστά τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Αναφορικά με τους πολιτικούς αρχηγούς τώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση των πολιτών αφού συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η διαχείριση των πυρκαγιών επίσης, φαίνεται πως για τους πολίτες δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις αφού συνολικά το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες εμφανίζουν μία ξεκάθαρη κόπωση από την πανδημία με το 54,9% να κρίνει αρνητικά την διαχείριση της κατάστασης στην περίοδο που βρισκόμαστε τώρα, ενώ το 91,4% πιστεύει πως αναμένεται να αυξηθούν τα κρούσματα μέσα στο Φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμα

Πυρόπληκτοι: Προς επέκταση τα μέτρα για την αποζημίωση

Σύνοδος COP26: Οι στόχοι και οι προσδοκίες στο «νέο Παρίσι» για το κλίμα

Στα άδυτα της L’Oréal: Η δικαστική υπόθεση που δίχασε τη Γαλλία και η βαθύπλουτη κληρονόμος

Exit mobile version