Τη “γραμμή” επίθεσης στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού του θα περιγράψει ο Νίκος Ανδρουλάκης στα στελέχη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα της Γερουσίας της Bουλής την Πέμπτη- μία ημέρα πριν την αναμενόμενη “μονομαχία” Μητσοτάκη-Τσίπρα στην Ολομέλεια για το ίδιο θέμα- ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το στίγμα των πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και θα ζητήσει από τους βουλευτές και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να συμβάλουν με αποφασιστικότητα στη μάχη για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει ότι παρά τις συνεχείς κρούσεις του ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις κι ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα – “απόδειξη είναι ότι απέρριψε επί της ουσίας το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει πρώτα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και επέλεξε τη λύση της “κοκορομαχίας” ορίζοντας προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή την Παρασκευή”, λένε χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας ότι έπρεπε πρώτα να έχουν παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών τα όποια στοιχεία, ώστε στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν να αναζητηθεί η ουσία και η “ταμπακιέρα”.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στο Mega ζήτησε εκ νέου να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. “Μετά από τόσες εβδομάδες περιμένουμε ακόμα να δοθεί ο φάκελος της υπόθεσης όχι μόνο στον κύριο Ανδρουλάκη που είναι ο άμεσα θιγόμενος αλλά στον ελληνικό λαό. Εμείς δεν κάνουμε κάτι εν κρυπτώ, εμείς θέλουμε να μάθει ο ελληνικός λαός για ποιους λόγους αποφάσισε μία κυβέρνηση και η ΕΥΠ να παρακολουθήσει ένα πολιτικό στέλεχος”, τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος και συμπλήρωσε ότι “το Σύνταγμα μιλάει ξεκάθαρα για το απόρρητο των συνομιλιών βουλευτών και ευρωβουλευτών: είναι δυνατόν σε μία προηγμένη δημοκρατία ένας πρωθυπουργός, εάν το επιλέξει, να παρακολουθεί οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο;”.

Η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί δε δια των στελεχών της να αναδείξει την πτυχή του μεγάλου κινδύνου που προκαλεί η τοξική αντιπαράθεση σε ζητήματα θεσμών και δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Μάντζος αναφερόμενος ειδικότερα στα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής και της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η έρευνα να φτάσει σε βάθος δεκαετίας, απάντησε θετικά αλλά σημείωσε: “Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, εφόσον όμως υπάρξουν χειροπιαστές ενδείξεις ότι και προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν υιοθετήσει αντίστοιχες πρακτικές, αυτές να εξεταστούν. Εμείς το έχουμε κάνει σε όλες τις περιπτώσεις εξεταστικών επιτροπών.

Η ΝΔ από την άλλη δεν έχει συμφωνήσει σε όλα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπως π.χ. για το πρώτο εξάμηνο του 2015». Όπως εξήγησε επίσης ο κ. Μάντζος: «Από θέση αρχής, λέμε «όλα στο φως» και ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Επιτροπή θα έπρεπε να συγκληθεί πριν την Ολομέλεια της Παρασκευής γιατί αυτή τη στιγμή οι αρχηγοί καλούνται να τοποθετηθούν προς άγραν εντυπώσεων πάνω στις ανυπόστατες διαρροές και τα non-papers του Μαξίμου. Η Βουλή δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για την υπόθεση».

Διαβάστε επίσης 

Η «ουρά» της Εξεταστικής, οι business του Κατάρ, τα ξενοδοχεία και τα οινοποιεία της Intrum, τα πετρέλαια και η νονά… 

UBS: Τα πέντε γραφήματα που προβλέπουν «σύννεφα» στις αγορές

Σημάδια ύφεσης και στη Γαλλία – Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη