Με την επιστολή των αγροτών που περιλαμβάνει τα αιτήματά τους και ένα συνοδευτικό παράρτημα για τη Θεσσαλία να αποστέλλεται αργά χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση εξακολουθεί να εκπέμπει σχεδόν μονότονα ότι είναι ότι ανοιχτή σε διάλογο, ο οποίος όμως θα έχει οργάνωση από μέρους των αγροτών και συγκεκριμένο πλαίσιο με ρεαλιστικά αιτήματα. Ενδεικτική αυτής της κυβερνητικής διάθεσης ήταν η χθεσινή εμφάνιση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη σε συγκέντρωση αγροτών της Φθιώτιδας, κατόπιν ραντεβού που «έκλεισε» στον αέρα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, όπου και συμφωνήθηκε οι πληγέντες αγρότες της περιοχής να υπαχθούν στις ευνοϊκές πρόνοιες αποζημίωσης που ισχύουν για τους αγρότες της Θεσσαλίας μετά τον Daniel.
Με την παρουσία του και την ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες, ο κ. Αυγενάκης θέλησε να δείξει πώς μπορεί να γίνει διάλογος με αντιπροσωπεία των αγροτών την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο, εφόσον οι διαμαρτυρόμενοι κάνουν πράξη τις προαναγγελίες για μεταφορά των κινητοποιήσεων στην Αθήνα. Και από το Μαξίμου, πάντως, εκπέμπουν σήμα ετοιμότητας για μια συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με μια αντιπροσωπεία αγροτών, αρκεί, όμως, αυτή να εκπροσωπεί γνησίως και αντιπροσωπευτικά τα μπλόκα.
Πλην όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κλείνει» τα παράθυρα άκρατης παροχολογίας, κάτι που επεσήμανε για δεύτερη συναπτή μέρα χθες από το Χαϊδάρι, μετά την πρώτη του αναφορά στη συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου προχθές. «Η δουλειά μας είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα κοινωνικά αιτήματα με δικαιοσύνη και να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο ή να διαδηλώνει πιο έντονα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης με νόημα. Πρακτικά, είπε ότι οι αγρότες δεν θα πάρουν όλα όσα ζητούν, επειδή οι κινητοποιήσεις τους προκαλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δημοσιονομικές ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr