search icon

Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Στον χρηματιστηριακό δείκτη αειφορίας FTSE4Good με βαθμολογία υψηλότερη του μέσου όρου 

O δείκτης περιλαμβάνει 536 εταιρείες, από τις οποίες οι 142 ανήκουν στο χρηματοπιστωτικό κλάδο και 7 έχουν έδρα στην Ελλάδα - Σε ποιες ενότητες του δείκτη διακρίθηκε ιδιαιτέρως η τράπεζα

Στον δείκτη αειφορίας FTSE4Good Emerging Index της FTSE Russell εντάσσεται για μια ακόμη φορά η Πειραιώς Financial Holdings για τις επιδόσεις της σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance – ESG).

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η συνολική της βαθμολογία είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο βαθμολογίας των τραπεζών, αλλά και του χρηματοπιστωτικού κλάδου παγκοσμίως, και στους τρεις πυλώνες (ESG). Η Πειραιώς διακρίθηκε ιδιαίτερα στις ενότητες που αφορούν στη διαχείριση κινδύνων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διάκριση έρχεται από έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους οίκους αξιολόγησης διεθνώς που παρακολουθεί αναλυτικά τις επιδόσεις εταιρειών και τραπεζών αναφορικά με το πώς χειρίζονται θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, κλιματικής αλλαγής, υπεύθυνων επενδύσεων και εργασιακών πρακτικών. Κατόπιν της ανάλυσης, ο FTSE γνωστοποιεί σε διεθνείς επενδυτές τις εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια της αξιολόγησης και επέτυχαν να ενταχθούν στον δείκτη.

Με στοιχεία Μαΐου 2022, ο δείκτης περιλαμβάνει 536 εταιρείες, από τις οποίες οι 142 ανήκουν στο χρηματοπιστωτικό κλάδο και 7 έχουν έδρα στην Ελλάδα.

Σταθερά προσηλωμένος στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών, o Όμιλος Πειραιώς χαράσσει δυναμική πορεία αειφορίας εκπληρώνοντας τον κεντρικό στόχο του να έχει θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους του.

Διαβάστε ακόμη:

Οικογένεια Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί και το συγκρότημα της «Βαλκάν Εξπόρτ» στη Θεσσαλονίκη (pics)

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ: Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτικό και σε ποιες δεν χρειάζεται

Κάθι Γουντ: Οι ΗΠΑ ήδη βρίσκονται σε ύφεση – Υποτιμήσαμε τον πληθωρισμό

Exit mobile version