search icon

Τράπεζες

Πτωχευτικός Νόμος: Ο αλγόριθμος στο «μικροσκόπιο» κυβέρνησης – τραπεζών

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσαν οι Άκης Σκέρτσος και Χρήστος Σταϊκούρας με τους εκπροσώπους τραπεζών, servicers, ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ειδικού Χρέους

Ο αλγόριθμος, βάσει του οποίου θα γίνονται οι προτάσεις αναδιάρθρωσης των οφειλών, στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Νόμου, μονοπώλησε την τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, κ. Άκης Σκέρτσος και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με τους εκπροσώπους τραπεζών, servicers, ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ειδικού Χρέους.

«Ο σχετικός αλγόριθμος αναμένεται να είναι έτοιμος εντός τριμήνου, οπότε και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο Πτωχευτικός Νόμος για τα φυσικά πρόσωπα», τονίζει στο newmoney στέλεχος με γνώση των σχετικών συζητήσεων, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που… καίει τις τράπεζες, δεδομένου ότι δεν επιθυμούν να επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Νόμου Κατσέλη για περιπτώσεις προσώπων με οφειλές σε περισσότερους του ενός πιστωτές.

Όσον αφορά στην έκδοση των κοινών υπουργικών αποφάσεων, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τις πρώτες 15 να έχουν ήδη κοινοποιηθεί στους θεσμούς και, μάλιστα, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί, δηλαδή, μέχρι τα τέλη του περασμένου μήνα.

Αυτές αφορούν, μεταξύ άλλων, στο μητρώο εμπειρογνωμόνων, καθώς και στα θέματα εξυγίανσης των μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι έως τα τέλη Μαρτίου να έχουν πάρει ΦΕΚ σχεδόν οι μισές από τις υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες απαιτούνται και, με βάση εκτιμήσεις, υπολογίζονται σε άνω των 50.

«Όλο το ‘ζουμί’ συνήθως είναι στις λεπτομέρειες αυτών των αποφάσεων. Εάν αυτές δεν είναι συμβατές μεταξύ τους έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τον Νόμο εάν δεν ξέρουμε τι θα λένε», σχολιάζουν χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως, ταυτόχρονα «τρέχουν» επτά ροές εργασίας, δηλαδή:

Διαβάστε ακόμη

«Γεννάνε και τα κοκόρια» των εταιρειών με container ships

Οικογένεια Παπαγιάννη: Από την «περιπέτεια» της ΒΙΚΗ, στο success story με το ελληνικό χαβιάρι

Google: «Κλέβει» τη Ford από τη Microsoft – Συνεργασία για υπηρεσίες δεδομένων που βασίζονται σε cloud

 

Exit mobile version