Mε τιμή 7,55 ευρώ έκλεισε το placement της Εθνικής Τράπεζας αφού τελικώς επικράτησε ως προς την τιμή, μία μέση λύση ανάμεσα σε όσους χαρακτήρισαν εξ αρχής την έκδοση ακριβή όταν το πάνω όριο της κλίμακας διαμορφωνόταν στα 7,95 ευρώ.
Ανεβάζοντας το κάτω όριο της κλίμακας και κατεβάζοντας το ανώτερο στο 7,65 ευρώ, επήλθε μια σχετική ισορροπία στην αγορά μετά από μέρες όπου η τιμή παρακολούθησε το Χρηματιστήριο.
Ωστόσο το Χρηματιστήριο ο τραπεζικός κλάδος και όχι μόνον πιέστηκαν από τις παραπάνω αυξομειώσεις στο τριήμερο που προηγήθηκε. To Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας άντλησε 690 εκατ. ευρώ περίπου από την πώληση αυτή μιας και διένειμε 91,4 εκατ. μετοχές δηλαδή το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ενώ στο Ταμείο παρέμειναν ποσοστό λίγο υψηλότερο από το 8% των μετοχών της τράπεζας.
Σήμερα θα ανακοινωθεί η κατανομή επισήμως η οποία θα είναι 85% στους διεθνείς επενδυτές και 15% στους Έλληνες, οι προσφορές των οποίων ξεπέρασαν τα 130 εκατ. ευρώ.
Το διεθνές κομμάτι της έκδοσης καλύφθηκε 12 φορές και δύο φορές το ελληνικό, δηλαδή υπήρχαν προσφορές ύψους περί τα 8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από πηγές εμπλεκόμενες με τη διαδικασία, το μεγαλύτερο κομμάτι των προσφορών -70%- που εισήλθαν στην έκδοση, είναι funds θεσμικά και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, κάτι που επισήμως αναμένεται να ανακοινωθεί και στο μετοχολόγιο της τράπεζας.
Σήμερα όπως προαναφέρθηκε έχουν προγραμματιστεί οι επίσημες ανακοινώσεις στο Χ.Α. και στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών της Τράπεζας ενώ στις 7 Οκτωβρίου θα πιστωθούν στις μερίδες των μετόχων οι μετοχές που έλαβαν αυτοί μέσα από το placement.
Διαβάστε ακόμη:
Sarantis Group: Η νέα εποχή του Ομίλου με επενδύσεις, εξαγωγές και εξαγορές στο μικροσκόπιο (pics)
Κρουαζιέρα: Τα 7 ερωτήματα της CLIA προς την κυβέρνηση για το νέο τέλος
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα