Την ομόφωνη ανάδειξη του έως σήμερα οικονομικού διευθυντή, κ. Βασιλείου Ε. Ψάλτη ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank. O κ. Ψάλτης αναλαμβάνει καθήκοντα την 2.1.2019
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Alpha Bank, κατόπιν της ανακοινώσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης κ. Δημητρίου Π. Μαντζούνη, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.6.2018, της προθέσεώς του να δρομολογήσει τη διαδοχή του, το Διοικητικό Συμβούλιο εκκίνησε τη σχετική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την 29.11.2018, με την ομόφωνη ανάδειξη του κ. Βασιλείου Ε. Ψάλτη ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος αναλαμβάνει τα σχετικά καθήκοντα την 2.1.2019.
Όπως έγραφε νωρίτερα το newmoney.gr, o κ. Ψάλτης επικράτησε των δυο άλλων υποψηφίων, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αρώνη από την κούρσα διαδοχής, αλλά και την επιστολή του κ. Σπύρου Φιλάρετου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας και τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση της θέση.
Στην επιστολή του ο κ. Αρώνης (αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος μαζί με τον κ. Φιλάρετο) υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας στην τράπεζα ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και η επάνοδος της τράπεζας σε αναπτυξιακή τροχιά.
Έτσι, ο κ. Ψάλτης που θεωρούνταν εξ αρχής το φαβορί για τη θέση εξελέγη από το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.
Η κούρσα διαδοχής στην Alpha Bank άνοιξε επισήμως το καλοκαίρι, όταν ο νυν δ/νων σύμβουλος, κ. Δημήτρης Μαντζούνης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του την οποία κατέχει από το 2005, προτρέποντας για μια λύση εντός της τράπεζας.
Ο κ. Ψάλτης κατείχε τη θέση του οικονομικού δ/ντή της Alpha Bank από το 2010. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά. Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο. Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007, το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και το 2012 Γενικός Διευθυντής.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.