Τη νέα εποχή της Attica Bank που έχει ήδη ξεκινήσει και η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 473,34 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνει, καθώς και την προοπτική δημιουργίας ενός ακόμη ισχυρότερου τραπεζικού πυλώνα, περιέγραψε η κυρία Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της τράπεζας στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum VIII.
Η κυρία Βρεττού τόνισε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και ικανοποιημένοι που το φιλόδοξο πλάνο αναδιάταξης και εξυγίανσης της Attica Bank βρήκε ανταπόκριση σε παλαιούς και νέους μετόχους και ελπίζουμε ότι θα τους δικαιώσουμε», ευχαριστώντας τους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν την περίοδο αυτή.
Η επικεφαλής της Attica Bank σημείωσε ότι οι πελάτες ήδη εμπιστεύονται την τράπεζα, βλέπουν ότι κάτι αλλάζει και αυτό έχει φανεί από την πιστωτική επέκταση που αυξάνεται και προ της επιτυχία της ΑΜΚ, από τη ρευστότητα που ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις και από το γεγονός ότι «έχουμε καταφέρει για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια το πρώτο τρίμηνο του 2023 να παρουσιάζει κέρδη σε επίπεδο προ προβλέψεων».
Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ανάγκες στην αγορά και τις επιχειρήσεις που δεν καλύπτονται πλήρως από το τραπεζικό σύστημα, τόνισε ότι η τράπεζα έχει ήδη ετοιμάζει μια σειρά εναλλακτικών προϊόντων τόσο στο κομμάτι των ψηφιακών υπηρεσιών όσο και σε εναλλακτικά προϊόντα σε συνεργασία με τρίτους φορείς, όπως π.χ. επιμελητήρια, αλλά και εταιρείες του εξωτερικού που έχουν επιλέξει να συνεργαστούν με την Attica Bank για την ελληνική αγορά. «Θέλουμε να γίνουμε η τράπεζα πρώτης επιλογής για τις επιχειρήσεις του μικρομεσαίου χώρου, όχι απλώς να είμαστε μια μη συστημική τράπεζα», είπε χαρακτηριστικά.
Για τη δημιουργία ενός νέου, υγιούς τραπεζικού ιδρύματος που θα προκύψει από τη συνένωση της Attica Bank με την Παγκρήτια, του 5ου τραπεζικού πόλου, η κυρία Βρεττού σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο και φιλόδοξο πλάνο, για το οποίο υπάρχει ο οδικός χάρτης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί. Η ίδια ανέφερε «οι προκλήσεις για εμάς δεν σταματάνε με την ολοκλήρωση της αύξησης, ίσα ίσα έχουμε έναν πολύ μεγαλύτερο δρόμο μπροστά μας για να εξυγιάνουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας».
Όπως εξήγησε δεν μπορούν οι δύο τράπεζες να συνεχίσουν με δείκτες κόκκινων δανείων 65%. «Πρέπει να δείξουμε και προς τους μετόχους και προς τις εποπτικές αρχές ότι βαίνουν μειούμενοι οι δείκτες σε επίπεδα που θα είναι αποδεκτά και συγκρίσιμα με τις υπόλοιπες τράπεζες. Κυρίως όμως, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις συνέργειες που υπάρχουν τόσο στο εμπορικό κομμάτι, με νέα προϊόντα, καλύτερη εξυπηρέτηση και διαδικασίες, όσο και στο πλαίσιο κόστους. Μια τέτοια τράπεζα μπορεί να είναι κερδοφόρα».
Διαβάστε ακόμη
Τράπεζες: Πώς σχεδιάζουν οι «μικρές» να στηρίξουν τις επιχειρήσεις
Ιωάννου (ΕΤΕ): Συζητήσεις με Fortress για κοινοπραξία χρηματοδότησης reperforming δανείων
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ