search icon

Τουρισμός

Βασίλης Κικίλιας: Διπλάσιους επισκέπτες θα στείλει η TUI – Αύξηση στις προκρατήσεις για το 2022 (upd)

Τρία εκατομμύρια επισκέπτες θα φέρει στη χώρα μας η TUI - Σε ποια ελληνικά νησιά καταγράφεται σημαντική αύξηση

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την τουριστική περίοδο στη χώρα μας με βάση τις προκρατήσεις από το εξωτερικό.

Όπως έπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, οι προκρατήσεις για το 2022 από το Ηνωμένο Βασίλειο από τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία καταγράφουν άνοδο 37% στην Κρήτη σε σχέση με το 2019 που ήταν το έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Ανέφερε, επίσης, ότι 24% άνοδος καταγράφεται στη Ρόδο και 20% πάνω είναι οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις για την Κω.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κύριο Κικίλια, τον Ιανουάριο του 2022 οι κρατήσεις πακέτων σε όλη τη χώρα ήταν κατά 30% αυξημένες σε σχέση με το 2019.

Η TUI αντί για 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες θα φέρει στην χώρα μας 3 εκατομμύρια επισκέπτες.

Σημαντικές προκρατήσεις από τη Σκανδιναβία

Στη Νορβηγία, η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε προκρατήσεις, την ίδια ώρα η Σουηδία προγραμματίζει 500.000 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα.

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου που αφορά την κρουαζιέρα έχει προβλεπόμενη αύξηση για το λιμάνι του Πειραιά 118% και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης 189% σε σχέση με το 2019.

Από τον Απρίλιο θα πραγματοποιούνται 14 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα ενώ η πρώτη ξεκινά στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Η ασφάλεια στην Αθήνα φέρνει επενδύσεις και αποτελεί προτεραιότητά μας

Ένα μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ξενοδοχειακές επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές. Χαίρομαι και υποστηρίζω τις επενδύσεις που γίνονται πέριξ της Ομόνοιας, σε μία υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας. Αυτό σημαίνει νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν οικονομική κίνηση, θα φέρουν ταξιδιώτες και συνάλλαγμα, θα αυξήσουν την απασχόληση και θα φωτίσουν το κέντρο της πόλης αποτρέποντας την εγκληματικότητα, σημείωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε:

«Η παράνομη μετανάστευση είναι πρόβλημα. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης πληγώνει την πρωτεύουσα. Οι παράτυποι μετανάστες δεν έχουν να κάνουν με τους πρόσφυγες που φεύγουν από μία εμπόλεμη ζώνη και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες πρέπει να περιθάλψουμε και φυσικά θα το κάνουμε.

Οι συμφωνίες με Πακιστάν και Μπαγκλαντές είναι το βήμα νούμερο 3. Το βήμα νούμερο 1 θα πρέπει να είναι εάν έχουμε κάνει όλα αυτά τα οποία πρέπει απέναντι στους πολίτες μας, προκειμένου το κέντρο της Αθήνας, οι υποβαθμισμένες περιοχές, εκεί που υπάρχει μικροεγκληματικότητα, εκεί που δεν υπάρχει έλεγχος, να έρθει σε ένα επίπεδο το αίσθημα ασφάλειας που αναλογεί στον Έλληνα πολίτη.

Και μετά, να δούμε τι λείπει από το εργατικό προσωπικό και να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε κάποιες συγκεκριμένες χειρωνακτικές εργασίες που έχουν πάψει να κάνουν οι Έλληνες.

Αυτή η πολιτική συμφωνία είναι πάρα πολύ σημαντική, μόνο όταν έχει ρυθμιστεί η ασφάλεια που φέρνει επενδύσεις και αποτελεί προτεραιότητά μας.

Το city break είναι ο στόχος μας: η δυνατότητα δηλαδή που θέλουμε να έχουν τα ξενοδοχεία μας, τα καταλύματά μας να φέρνουν κόσμο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Να τον φιλοξενούμε εδώ, να αφήνει το συνάλλαγμά του, να τρώει στα εστιατόριά μας, να πίνει ένα ποτό, να αγοράζει ένα ρούχο ή ένα σουβενίρ της πατρίδας μας, να αγοράζει κάτι από την πρωτογενή παραγωγή.

Όλη αυτή τη βιομηχανία η οποία στηρίζει την ελληνική κοινωνία δεν τη βοηθάμε, αν πρώτα δεν έχουμε λύσει ένα βασικό κομμάτι το οποίο ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την πρωτεύουσα: το ζήτημα της μικροεγκληματικότητας.
Το συζήτησα χθες με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ανταποκρίθηκε. Δεσμεύτηκε για 50% αύξηση των πρόσθετων αστυνομικών στα αεροδρόμιά μας, στις brand τουριστικές περιοχές και στην Αθήνα.

Η Κυβέρνησή μας έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα. Χρειάζεται κι άλλο. Που σημαίνει ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η νόμιμη εργασία είναι κινητήριος δύναμη, είναι κομμάτι της δημιουργίας και πρέπει να δώσει την δυνατότητα σε όλους να μπορούν να εργαστούν.

Και βεβαίως, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άλλες χώρες οι οποίες κάνουν συμφωνίες με οικονομικές βίζες περιορισμένου χρόνου, προκειμένου να μπορέσουν να έχουν εργάτες στην πρωτογενή παραγωγή ή καθαριστές ή να έχουν προσωπικό σε κάποια επαγγέλματα για κάποιους μήνες του χρόνου.

Αλλά, επαναλαμβάνω, για να μπορέσει αυτό να υποστηριχθεί από την ελληνική κοινωνία, πρέπει πρώτα να δει σημαντικές πολιτικές δράσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.
Το βλέπω αυτό στα νησιά μας, είναι εμφανές. Πρέπει να φανεί και στην πρωτεύουσα.

Ο Τουρισμός είναι εθνικός στόχος και απαιτεί τη συστράτευση όλων

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι οικονομικό, αναπτυξιακό, επενδυτικό Υπουργείο και επιστρέφει ισχυρό μέρισμα στην ελληνική κοινωνία. Οι επενδύσεις στην τουρισμό και στις υποδομές δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας και δίνουν τη δυνατότητα να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, να μείνουν τα χρήματα από τον Τουρισμό στη χώρα, να ανακυκλωθούν στην ελληνική οικονομία και να δώσουν περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία στον πολίτη.
Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που ασχολούνται με τον Τουρισμό. Είτε άμεσα, είτε μέσω του εμπορίου, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των μεταφορών.

Ο Τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Επιστρέφει μέρισμα απευθείας στην ελληνική οικονομία και άρα θα συνυπολογιστεί στο ισοστάθμισμα της πίεσης που δεχόμαστε από τις ενεργειακές κρίσεις και αυξήσεις στις τιμές. Αυτή είναι και η αγωνία του οικονομικού επιτελείου και σε αυτό προσπαθούμε να απαντήσουμε στο σύνολό μας ως Κυβέρνηση.

Ο Τουρισμός είναι για εμάς εθνικός στόχος, εθνική επιταγή. Δεν είναι ζήτημα κομματικό ή μικροπολιτικό. Αφορά όλους και απαιτεί τη συστράτευση όλων: ιδιωτικού τομέα, Δημοσίου και όλων των κομμάτων.

Παρακαλώ όλους, Περιφέρειες, Δήμους, ιδιωτικό τομέα, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εμπορικό κόσμο, να είμαστε έτοιμοι νωρίς την άνοιξη».

Διαβάστε ακόμα:

Έλληνες επιχειρηματίες στην Ουκρανία: «Έχουμε ζήσει χειρότερες καταστάσεις»

Νέο άλμα τιμών τον Ιανουάριο – Γιατί η σύγκριση με τις άλλες χώρες «κόβει τη φόρα» για οριζόντια μέτρα στήριξης

Ενεργειακή κρίση: Φόβοι για «στάση πληρωμών» στους λογαριασμούς

Exit mobile version