Μετά το Λονδίνο, την Κουρσεβέλ, το Ντουμπάι, το Βερολίνο και την Ντόχα, από τον Μάιο το πολυβραβευμένο ιαπωνικό εστιατόριο «Sumosan» κάνει το ελληνικό ντεμπούτο του εντός του «Elounda Peninsula All Suite Hotel» της οικογένειας Σπύρου Κοκοτού, αποτελώντας το ένατο κατά σειρά εστιατόριο της υπερπολυτελούς αλυσίδας.
Ενα ενδιαφέρον σημείο, σε απάντηση και όλης της συζήτησης που έχει φουντώσει ήδη από πέρυσι για την έλλειψη εργαζομένων συνολικά στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, αποτελεί το γεγονός ότι στην (καλοκαιρινή) Κρήτη έχουν έρθει εργαζόμενοι από το αντίστοιχο εστιατόριο της (χειμερινής) Κουρσεβέλ, εξασφαλίζοντας έτσι με την κινητικότητα δουλειά χειμώνα – καλοκαίρι.
Οπως αναφέρει στη στήλη ο κ. Ηλίας Κοκοτός, αντίστοιχα έχει γίνει και με το έτερο εστιατόριο που άνοιξε το 2022 εντός του συγκροτήματος, το φημισμένο «Il Borro Tuscan Bistro» της οικογένειας Φεραγκάμο: εκεί έχουν προσληφθεί επιπλέον εργαζόμενοι για την καλοκαιρινή περίοδο από το εστιατόριο του Ντουμπάι, όπου τώρα οι ανάγκες είναι λιγότερες.
Παρεμπιπτόντως, με το «Sumosan», το «Elounda Peninsula» γίνεται το πρώτο ελληνικό resort με δύο διεθνή, επώνυμα και βραβευμένα εστιατόρια στις εγκαταστάσεις του.
Το «Elounda Peninsula All Suite Hotel» είναι ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία στη Μεσόγειο και την Ελλάδα, διαθέτοντας βίλες και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες πάνω στη θάλασσα. Μάλιστα φέτος η οικογένεια Κοκοτού ολοκλήρωσε την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, μια επένδυση που άγγιξε τα 20 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε ακόμη
Επιστροφές φόρου: «Ζεστό χρήμα» άμεσα για 1 στους 5 φορολογούμενους
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ