search icon

Τουρισμός

Δήμος Αθηναίων: Προοπτικές ελληνο-κινεζικής συνεργασίας σε Πολιτισμό-Τέχνες-Τουρισμό

«Ο Πολιτισμός, η Τέχνη και ο Τουρισμός, είναι τρεις αλληλοσυμπληρούμενοι κλάδοι στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε με αμοιβαίο όφελος. Και αυτό μπορεί να λειτουργήσει με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία εάν αυτόν τον στόχο τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί, από κοινού, οι χώρες που εργαζόμαστε για τη Συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης». Αυτό δήλωσε ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος Αθηναίων […]

«Ο Πολιτισμός, η Τέχνη και ο Τουρισμός, είναι τρεις αλληλοσυμπληρούμενοι κλάδοι στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε με αμοιβαίο όφελος. Και αυτό μπορεί να λειτουργήσει με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία εάν αυτόν τον στόχο τον διεκδικήσουμε όλοι μαζί, από κοινού, οι χώρες που εργαζόμαστε για τη Συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης». Αυτό δήλωσε ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, σε διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας China-CEEC, για επαγγελματίες του πολιτισμού, της τέχνης και του τουρισμού.

«Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας. Πενήντα χρόνια πολύ καλών και παραγωγικών σχέσεων, που βασίζονται στη μακρόχρονη φιλία των δύο λαών, στην μακραίωνη ιστορία τους, στην αγάπη τους για τα γράμματα, τον πολιτισμό, το εμπόριο και την τέχνη», σημείωσε ο κ. Μακρόπουλος, για να συμπληρώσει ότι «η Αθήνα, προσφέρει χώρο στους καλλιτέχνες καθώς είναι πόλη τέχνης και πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Στην ιδιαίτερα σημαντική ομιλία του ο κ. Νίκος Μακρόπουλος ανέδειξε τις δυνατότητες συνεργασίας: 

Όπως τόνισε ο κ. Μακρόπουλος «σημαντικός αρωγός στην επίτευξη αυτών των στόχων είναι το Επιμελητήριο Ελληνο – Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας. Ένας φορέας που συγκεντρώνει την ελίτ των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και Κίνα. Ένας επίσημος φορέας που μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναδειχθούν όλα αυτά που ενώνουν τους λαούς μας, όλα αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά και όλα αυτά που μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε το κοινό μας μέλλον με αισιοδοξία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μανώλης Στάντζος, Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου, τέως Πρέσβης, ανέδειξε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη από Μέλη του Επιμελητηρίου, με στόχο την προετοιμασία για την υποδοχή Κινέζων τουριστών μετά την πανδημία, όπως:

Το συνέδριο με τίτλο: «China – CEEC Cultural Trade Matchmaking Conference and Online Exhibition» έδωσε την ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις Μέλη του Επιμελητηρίου να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε διαδικτυακή πλατφόρμα B2B συναντήσεων και να έρθουν απευθείας σε επαφή με Κινέζους επαγγελματίες από τους κλάδους του πολιτισμού, της τέχνης και του τουρισμού κλείνοντας συμφωνίας για την μετά την πανδημία περίοδο.

Η Πρωτοβουλία «China-CEEC Cooperation», μεταξύ της Κίνας και χωρών της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, αποτελεί μια πλατφόρμα διαπεριφερειακής συνεργασίας, με βάση την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των κρατών μελών και την κοινή τους βούληση για συνεργασία και ανάπτυξη με αμοιβαία (win-win) οφέλη.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές δημιουργούν spin off εταιρείες στην Wall Street

Ξεκίνησε η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Πληροφορική: Τεράστιες οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό – Τι συμβαίνει, τι λένε οι εταιρείες

 

Exit mobile version