Σε μυστική αποστολή στο εστιατόριο της Μυκόνου βρέθηκε δημοσιογράφος της Daily Mail, που είχε κάνει πέρυσι τον γύρο του κόσμου για τις εκτός πραγματικότητας τιμές του.
Ο Νικ Κρέβεν παρατηρεί ότι η διακόσμηση του εστιατορίου είναι απλοϊκή χωρίς να προδίδει κάτι το κόστος του φαγητού και των ποτών.
«Είπαμε ότι θα προτιμούσαμε να καθίσουμε να από τα άδεια τραπέζια στο πεζόδρομο – και, χωρίς να μας το πουν ή να δούμε τις τιμές τους, παραγγείλαμε μερικές μπύρες», γράφει.
«Υποθέτοντας ότι θα είναι φθηνότερες παραγγείλαμε βαρελίσιες. Ο σερβιτόρος επέστρεψε μετά από λίγο με δύο ποτήρια μπύρας που έμοιαζαν με μπότες και ήταν τόσο βαριές που χρειαζόταν προσπάθεια για να τις κρατήσουμε. Η κάθε μία περιείχε τουλάχιστον ένα λίτρο μπύρας”, συνεχίζει.
Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι τιμές των ορεκτικών ξεκινάνε από τα 28 και 35 ευρώ, ενώ των κυρίως πιάτων φτάνουν σε τριψήφια νούμερα. Για παράδειγμα, τα αρνίσια παϊδάκια κόστιζαν 285 ευρώ το κιλό, και ήταν συγκριτικά φθηνά. Μπριζόλα ribeye – που περιγραφόταν ως wagyu αλλά χωρίς να αναγράφεται η προέλευση του κρέατος κόστιζε στα 850 ευρώ το κιλό. Όπως σημειώνει η μπριζόλα ribeye σε ένα πολύ καλό εστιατόριο στη Βρετανία έχει περίπου 130 ευρώ το κιλό, δηλαδή εξήμισι φορές φθηνότερη.
Τα μικρά γράμματα
Ο Κρέβεν αναφέρει ότι οι τιμές αναγράφονταν ανά γραμμάρια, ωστόσο «κάτω κάτω στο μενού με μικρά γράμματα ήταν γραμμένο ότι η ελάχιστη παραγγελία είναι 480gr ανά πιάτο».
«Έτσι, καμία μερίδα κρέατος ή ψαριού δεν πρόκειται να κοστίσει λιγότερο από το πενταπλάσιο του ποσού που αναγράφεται στο μενού. Μια μερίδα από αυτό το ribeye, για παράδειγμα, θα σας κόστιζε τουλάχιστον 408 ευρώ (343 λίρες)», τονίζει.
Πλήρωσαν 267 ευρώ
Ο δημοσιογράφος τελικά πήρε δύο μπύρες «Wellingtons», γαρνιτούρα και ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό και κλήθηκε να πλήρωσει 267 ευρώ.Όταν πήγε στο ταμείο για να διαμαρτυρηθεί του απάντησαν ότι οι τιμές αναγράφονται στο μενού και του παρουσίασαν το POS να περάσει την πιστωτική κάρτα.
Τι άπαντα η επιχείρηση
Εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πελάτες ήταν απόλυτα ενημερωμένοι για τις τιμές του μενού και έκανε λόγο για εξωπραγματικές κατηγορίες . «Κάποιοι άνθρωποι στο νησί μας μπορεί να έχουν κακές προθέσεις να χαλάσουν την εμπειρία που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, διαδίδοντας και επιμένοντας σε αυτές τις εξωπραγματικές και ανακριβείς κατηγορίες», ισχυρίστηκε.
Διαβάστε ακόμη
Μαξίμου: Αποφάσεις για το ρεύμα – Η φορολόγηση των παραγωγών και το πλαφόν στη χονδρική
Unilever στο newmoney: Θα ξεκινήσει διαβούλευση με τα συνδικάτα για τις μαζικές απολύσεις
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ