search icon

Τουρισμός

Κικίλιας: Η σύνδεση του τουρισμού με τον ιατρικό κλάδο θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν

Η Ελλάδα κατάφερε να έχει 18 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, ο οποίος αποδείχθηκε πως παραμένει σταθερά βασικός οικονομικός και αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού

Βασίλης Κικίλιας

Στη σημασία που έχει το νομοσχέδιο που δρομολογείται για το πλαίσιο που χρειάζεται ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, το οποίο θα αποτελέσει το μεγάλο βήμα για την επόμενη μέρα, μίλησαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας-ΕΛΙΤΟΥΡ, πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Στην εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός Υγείας-Ισχυρός Πυλώνας Ανάπτυξης» ο κ. Κικίλιας τόνισε πως παρά τα ισχυρά εμπόδια που αντιμετώπισε φέτος ο κλάδος του τουρισμού μετά την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και με κλειστές τις αγορές της Κίνας και της Ρωσίας, η Ελλάδα κατάφερε να έχει 18 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, ο οποίος αποδείχθηκε πως παραμένει σταθερά βασικός οικονομικός και αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας.

«Μέσα σε κάθε άλλο παρά ευνοϊκές συνθήκες πετύχαμε επιπλέον επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, ανάπτυξη του real estate όπου 8 στις 10 επενδύσεις είναι τουριστικές, ανοίξαμε νέες αγορές και τώρα ήρθε η ώρα να μπει σε διαβούλευση με τους πολίτες, τους επαγγελματίες αλλά και τους φορείς το νομοσχέδιο που θα θέσει το πλαίσιο για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, συνδέοντας τον ιατρικό με τον τουριστικό κλάδο. Θέλουμε ιατρικές υπηρεσίες που θα συμπορεύονται με τον τουριστικό κλάδο. Υπάρχουν πολύ μεγάλες προοπτικές στον τομέα αυτό και ειδικά μετά την πανδημία, όπου με τη διαχείριση που είχαμε ως χώρα, καταφέραμε να κάνουμε re brand ως ασφαλής προορισμός».

Αυτή είναι και η προσπάθεια που καταβάλλει χρόνια τώρα η ΕΛΙΤΟΥΡ, όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, «να ενωθεί δηλαδή το ιατρικό κομμάτι με το τουριστικό σημειώνοντας πως σε αυτή τη διαδικασία το κράτος θα έχει συνομιλητές που βρίσκονται στην αγορά, είναι μέσα στην αγορά». «Είναι το πρώτο νομοσχέδιο προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι κάτι που το χρειαζόμαστε άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης και υπενθύμισε ότι «η περιφέρεια Αττικής ήδη μελετά να δημιουργήσει το πρώτο παγκόσμιο υγειονομικό χωριό στα βορειοανατολικά της Αττικής».

Διαβάστε ακόμη

Βίκυ Πράις (CEBR): Αμφίβολη μία πραγματική πολιτική αλλαγή στην Τουρκία

Δήμος Αθηναίων: Τι απαντά για τις αυθαίρετες κατασκευές στο Athens BC της Coco-Mat

Κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa προκαλεί χάος στα γερμανικά αεροδρόμια

Exit mobile version