Ένα νέο «υβριδικό» μοντέλο για τη διεξαγωγή συνεδρίων στο κατεξοχήν ξενοδοχειακό brand του ομίλου που φιλοξενεί κατά κόρον συνέδρια εισάγει ο ξενοδοχειακός κολοσσός της Wyndham, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα στις πρώτες χώρες της Ευρώπης όπου θα το εφαρμόσει.
Το νέο υβριδικό concept θα εφαρμοστεί σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της αλυσίδα Dolce Hotels and Resorts, ανά την Ευρώπη σε συγκεκριμένες αγορές και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Δανία. Στόχος του ομίλου, είναι να μετριάσει -κατά το δυνατόν- τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, δεδομένου ότι δεν διαφαίνεται ακόμη πότε θα επέλθει η ανάκαμψη στον συγκεκριμένο κλάδο.
Στην Ελλάδα, στο νέο υβριδικό μοντέλο, συμμετέχουν τα δύο ξενοδοχεία Dolce που λειτουργούν στην χώρα μας, σε Αθήνα το Dolce Athens Attica Riviera (στη Βραυρώνα) και το Akti Imperial Hotel & Convention Center Dolce by Wyndham στη Ρόδο. Σημειωτέον ότι το Dolce Athens Attica Riviera θα κλείσει φέτος για το χειμώνα, ενώ το Akti Imperial Hotel & Convention Center Dolce by Wyndham πρόκειται να κλείσει την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε προγραμματίσει εξ’ αρχής, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τον τουρισμό του νησιού.
Από πλευράς του ομίλου της Wyndham στόχος είναι να υπάρξουν σημαντικές συνέργειες σε όλο το δίκτυο, ενώ σταδιακά το νέο concept θα ακολουθήσουν και άλλα brands του ομίλου καθώς επίσης και άλλες γεωγραφικές περιοχές εκτός της Ευρώπης. Στην παρούσα συγκυρία, οι επιτελείς του ομίλου αναγνωρίζουν την ανάγκη να προσαρμόσουν ουσιαστικά τις υπηρεσίες που παρέχουν στην αγορά των συνεδρίων τη νέα κανονικότητα, με καινοτομίες σε live streaming υπηρεσίες, ειδικά διαμορφωμένα στούντιο απ’ όπου θα διοργανώνονται συζητήσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα μεταδίδονται σε διαφορετικά σημεία και τα ίδια τα ξενοδοχεία Dolce ανά την Ευρώπη, εκεί όπου μπορεί να βρίσκονται οι σύνεδροι.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία πιλοτική προσπάθεια με στόχο να τονώσει τα έσοδα του ομίλου από μία αγορά η οποία έχει παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά κατάρρευση.
Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της έρευνας του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO που παρουσιάστηκε διαδικτυακά και περιελάμβανε και παρέμβαση του κ. Οri Lahav, πρόεδρο του IAPCO (της Διεθνούς Ενωσης Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων) για το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως προέκυψε από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα μέλη οι απώλειες εσόδων ανήλθαν στο 75% σε σύγκριση με το περασμένο έτος, ένα 50% αναγκάστηκε να μειώσει εργαζομένους, 90% έλαβαν κρατική στήριξη, 65% βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους αναζήτησης εσόδων κι ένα 97% προσφέρουν και ψηφιακές λύσεις.
Τα στοιχεία αφορούν, όπως προαναφέρθηκε, το πρώτο εξάμηνο, με τις προοπτικές και για τους επόμενους μήνες κάθε άλλο παρά θετικές να είναι.