Μια πολυαναμενόμενη άφιξη σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και παροπλισμένα κτίρια της πλατείας Ομονοίας έρχεται τον Ιούλιο, σε μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για τον τουρισμό της Αθήνας.
Ο λόγος για το Lighthouse Athens στη θέση του πρώην La Mirage, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας και παραμένει κλειστό από το 2008, με το λουκέτο να αποδίδεται σε μία επίσης δύσκολη περίοδο -αν και για διαφορετικούς λόγους- για την ελληνική πρωτεύουσα, με την υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.
Τώρα η ισραηλινή αλυσίδα Brown, η οποία είναι και αυτή που έχει πιστέψει περισσότερο στην Ομόνοια, έχοντας «επενδύσει» με τρεις μονάδες γύρω από την πλατεία και όχι μόνο, ετοιμάζεται να λειτουργήσει ένα ακόμη ξενοδοχείο, με ένα από τα πιο επιτυχημένα της brands στη θέση του πρώην La Mirage.
Η άφιξη του Lighthouse Αthens για τους πρώτους επισκέπτες, αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι, τον Ιούλιο, με βάση τον προγραμματισμό, με σταδιακή αρχικά λειτουργία της νέας μονάδας, η οποία θα είναι έτοιμη εξ’ ολοκλήρου αργότερα μέσα στη χρονιά.
Το πρώην La Mirage έχει παραχωρηθεί με μακροχρόνια μίσθωση από το ΜΤΑ ύστερα από σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε προ τετραετίας, μετά από αρκετές διαγωνιστικές διαδικασίες.
Πρόκειται για το τρίτο ξενοδοχείο που θα λειτουργούν οι Iσραηλινοί της Brown στην Ομόνοια, μετά το Brown Acropol που πρωτοάνοιξε εν μέσω πανδημίας στην οδό Πειραιώς 1, αλλά και το επίσης ολοκαίνουριο Dave Red Athens, στα παλιά γραφεία του ΚΚΕ επί της οδού Βερανζέρου 25, το οποίο είναι έτοιμο και θα πρωτολειτουργήσει μέσα στον Μάιο, έχοντας μεταθέσει προς τα πίσω το χρονοδιάγραμμα λόγω της πανδημίας.
Όσον αφορά το Lighthouse Αthens, θα είναι μονάδα 4 αστέρων, δυναμικότητας 223 δωματίων και θα διαθέτει εστιατόρια, τρεις αίθουσες συνεδριάσεων, roof top με θέα στην Ακρόπολη, γυμναστήριο κ.ά..
Το κτίριο του La Mirage, με συνολική επιφάνεια των 9.000 τ.μ., είχε έρθει στην επικαιρότητα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια της (οικονομικής) κρίσης, είτε με τα σχέδια περί μετατροπής του σε φοιτητική εστία, είτε ακόμη και ως χώρος φιλοξενίας μεταναστών.
Το ξενοδοχείο κτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, εκεί όπου στο μακρινό παρελθόν υπήρχε ο κινηματογράφος της Μαρίκας Κοτοπούλη και ακόμη παλιότερα λειτουργούσε ως θέατρο. Το ΜΤΑ αγόρασε το ακίνητο στα τέλη της δεκαετίας του ’60 – αρχές ’70.
Τώρα, έστω και εν μέσω πανδημίας, δίνεται μια νέα ευκαιρία από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην περιοχή της Ομόνοιας, αν και εσχάτως έχουν επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, κι εσχάτως σε resorts στο Σούνιο και το Λουτράκι.
Όπως αναφέρουν οι επιτελείς της Brown Hotels, θέλουν σε κάθε ξενοδοχείο «να αναδείξουν τις ιδιαίτερες πλευρές της πόλης, μέσα από την αυθεντική κουλτούρα, γι’ αυτό και τα ξενοδοχεία της αλυσίδας απευθύνονται στους “υποψιασμένους” ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν στον παλμό της πόλης και να γνωρίσουν πιο αναπάντεχες πλευρές της.
»Αλλά και στους μόνιμους κατοίκους, που καλούνται να ανακαλύψουν την ιδιαίτερη ομορφιά που κρύβει η πόλη τους, μέσα από τις διαδρομές ακόμη και σε ξεχασμένες γειτονιές, τη νυχτερινή ζωή, τα μουσεία, την τέχνη».