«Δεν είναι τυχαίο πως τα ελληνικά νησιά αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τον Λόρδο Βύρωνα», τονίζει το Conde Nast Traveler στη αρχή της ετήσιας καθιερωμένης λίστας με τους 29 καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς για το 2024.
Η φωτογενής Μήλος, η καλλιτεχνική Ύδρα και η Σίφνος των καλοφαγάδων συνθέτουν την κορυφαία τριάδα της κατάταξης. Ακολουθούν η Σαντορίνη ως ιδανικός γαμήλιος προορισμός, η Σύρος του πολιτισμού και της τοπικής κουλτούρας, η αυθεντική Φολέγανδρος, η Κρήτη για αληθινές περιπέτειες, η Κέρκυρα με τα καταπράσινα τοπία της, η Νάξος για την ξεχωριστή γαστρονομία και τις αμμώδεις ακτές, η Κεφαλονιά για χαλαρωτικές οικογενειακές διακοπές, η Άνδρος των περιπατητών και των εξωτικών παραλιών, η Σέριφος των φυσιολατρών και η Μύκονος για αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.
Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η εντυπωσιακή Ζάκυνθος, η Αμοργός του απέραντου γαλάζιου, οι εκλεπτυσμένοι Παξοί, η Λευκάδα για απεριόριστες εξερευνήσεις, η μυθική Ιθάκη, η παραδοσιακή Τήνος, η μυστηριακή Πάτμος με τα μοναδικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της, η Ρόδος για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, η γραφική Σύμη και η Αστυπάλαια για ποιοτικές αποδράσεις μακριά από τον συνωστισμό.
Τέλος, τη λίστα συμπληρώνουν η Σκιάθος για διάβασμα στη παραλία, η Αίγινα για όλες τις εποχές, το ονειρικό Καστελόριζο, η Αντίπαρος για διακοπές με άποψη, η Λέρος με την υπέροχη αρχιτεκτονική και οι πάντα επίκαιρες Σπέτσες.
Εκπρόσωποι προορισμών που πρωταγωνιστούν στον φετινό κατάλογο του Conde Nast Traveler αναφέρονται στις ταξιδιωτικές εμπειρίες που ταιριάζουν με τις τάσεις της νέας σεζόν:
«Η Πάτμος διαθέτει ένα πολυδιάστατο τουριστικό “προϊόν” που δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εντυπωσιακή Χώρα, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι μνημεία της Unesco με διεθνή ακτινοβολία και βαθιά ιστορικότητα. Παράλληλα, η δαντελωτή ακτογραμμή, τα αυθεντικά νησάκια Αρκοί και Μαράθι, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, η σπιτική κουζίνα και οι εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχουν οι επαγγελματίες μας, διαμορφώνουν έναν προορισμό με δυναμική και προοπτική εξέλιξης», δήλωσε ο νέος αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Νίκος Αντωνόπουλος.
«Ενεργοποιούμε τις διεθνείς επαφές μας για να προβάλλουμε στοιχεία της Άνδρου που μας καθιστούν ξεχωριστούς στο Αιγαίο. Η άγρια φυσική ομορφιά, το εύρος περιπατητικών διαδρομών, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ο ιστορικός πλούτος μας εμπλουτίζουν ιδανικά τις ταξιδιωτικές εμπειρίες για τις οικογένειες, τα ζευγάρια και όλες τις κατηγορίες των επισκεπτών μας, προσφέροντας μεγάλο “βάθος” στις υπηρεσίες που παρέχουμε», επεσήμανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.
«Μέσα από συντονισμένες ενέργειες, η Αστυπάλαια χαράζει μία νέα πορεία. Μία πορεία που αποβλέπει αφενός στην αειφορική – βιώσιμη ανάπτυξη και στην κυκλική οικονομία αφετέρου στο να καταστεί η Αστυπάλαια ένας μικρός φάρος πολιτισμού στο κέντρο του Αιγαίου που “παντρεύει” το αυθεντικό με τις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις. Ως αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια διάδοσης του brand name “Αστυπάλαια” σε πολλές νέες αγορές ακόμη και εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας.
«Χρονιά – ορόσημο αποδείχθηκε το 2023 για τη Νάξο. Για την περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου ο προορισμός υπερέβη τις 600.000 αφίξεις εμφανίζοντας πολύ καλές επιδόσεις και στη χαμηλή σεζόν. Στόχος μας για την επόμενη πενταετία είναι να εξελίξουμε ό,τι ξεκινήσαμε αναδεικνύοντας θεματικά τουριστικά “προϊόντα”. Τα activities, η γαστρονομία, η ιστορία, και η αυθεντικότητα θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στοχεύοντας σε ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.
Διαβάστε ακόμη
Μαξίμου: Η θετική πορεία της οικονομίας, μοχλός για να ξεπεραστούν τα ανοιχτά μέτωπα
Διώρυγα Σουέζ: Βυθίστηκαν τα έσοδα τον Ιανουάριο – Στα $428 εκατ.
Πιστοποιητικά: Για ποια καταργείται η έκδοση και προσκόμιση από την άνοιξη
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ