Aκόμη και… τετραπλάσια φτάνει να είναι η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb στην Ελλάδα για φέτος το καλοκαίρι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων AirDNA.
Κρήτη, Δωδεκάνησα και Αθήνα σύρουν τον χορό της ζήτησης για την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, με τις νησιωτικές περιοχές ειδικά να σημειώνουν άνοδο της ζήτησης σε ποσοστό πάνω από 300% σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.
Συγκεκριμένα, η Κρήτη σημειώνει άνοδο κατά 306% και τα Δωδεκάνησα κατά 302% έναντι του καλοκαιριού του 2021, ενώ η Αθήνα ακολουθεί με ένα +248%.
Το τοπ 5 συμπληρώνουν οι Κυκλάδες με αύξηση της ζήτησης κατά 233%, και τα νησιά του Ιονίου με +230%.
Η Θράκη επίσης βρίσκεται ψηλά, με άνοδο του 200%, λόγω και της έλλειψης συνολικά τουριστικών υποδομών στις περιοχές, όπως και οι Σποράδες, όπου η άνοδος είναι στο +215%.
Τα στοιχεία, όπως αυτά καταγράφονται με βάση τις κρατήσεις την 1η Μαρτίου, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο BnB Conference, όπου η AirDNA έκανε αναφορά και στους μεταλύτερους διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πρώτη θέση βρίσκεται η εταιρεία Homm και ακολουθούν οι EOS Villas, Jassu, Eazybnb, Agni Travel, Your.Rentals, Travelnest, Etori, My Rental Home’s κ.ά..
Συνολικά, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, η ζήτηση για φέτος στην Ελλάδα καταγράφει άνοδο 232% σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA για το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021, με τους τουρίστες να προτιμούν τη λύση τύπου Αirbnb ως αποτέλεσμα των υγειονομικών συνθηκών, αλλά και της γενικότερης αύξησης του κόστους ζωής.
Τα δεδομένα αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στη λίστα των 20 κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη, με «πρωταθλητές» στη χώρα μας να αναδεικνύονται -όσον αφορά τις μεγαλύτερες αυξήσεις- η Σαντορίνη, η Αθήνα και η Κέρκυρα.
Διαβάστε ακόμη
Στη σκιά της ακρίβειας το λιανεμπόριο
Το «μεγάλο κανόνι»: Ξανά στο σφυρί και με σκόντο τα ακίνητα της οικογένειας Πατρώνη στη Σύρο