search icon

Τουρισμός

Αir China: Βλέπει επιστροφή των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα – Συνδέει Αθήνα με Πεκίνο και Σαγκάη

Η νέα σύνδεση έχει ξεκινήσει ήδη από τις 22 Δεκεμβρίου 2022 σε συνέχεια και της άρσης από πλευράς της Κίνας της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Επιστροφή των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα βλέπει η Air China, μετά την άρση των περιορισμών στα ταξίδια στην Κίνα, έχοντας εντάξει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο την απευθείας σύνδεση Αθήνα- Σαγκάη, μετά το Πεκίνο.

«Αποτελεί για εμάς ένα ακόμη ορόσημο στην ελληνική αγορά, μετά το 2017 που ξεκινήσαμε τις απευθείας πτήσεις στη σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο», σχολίασε χαρακτηριστικά χθες ο γενικός διευθυντής της Air China για την Ελλάδα κ. Χεγιούν Φαν στο πλαίσιο της σχετικής παρουσίασης. Η νέα σύνδεση έχει ξεκινήσει ήδη από τις 22 Δεκεμβρίου 2022 σε συνέχεια και της άρσης από πλευράς της Κίνας της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, έπειτα από τρία χρόνια απομόνωσης που επέβαλε η ίδια η χώρα. Ο κ. Φάν ανέφερε ότι η ζήτηση ακόμη δεν είναι τόση υψηλή, εξ’ ού και δεν έχουν φανεί οι επιπτώσεις ακόμη από τα μέτρα που θέτουν ευρωπαϊκές χώρες για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την Κίνα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid 19 (σ.σ. σχετικές συστάσεις για αρνητικό τεστ 48 ωρών έχει κάνει ήδη από την περασμένη εβδομάδα και ο ΕΟΔΥ χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βγεί η σχετική οδηγία- ΝΟΤΑΜ- από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).

«Ωστόσο είναι πολύ σημαντική η άρση του μέτρου της καραντίνας στην Κίνα για τον προγραμματισμό των Κινέζων ταξιδιωτών που θέλουν να μετακινηθούν προς την Ευρώπη και αναμένουμε πολύ περισσότερα ταξίδια τους επόμενους μήνες».

Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρέσβης, ο οποίος έδωσε επίσης το «παρών» χθες στην εκδήλωση, ο κ. Σιάο Τζουντσένγκ ανέφερε ότι «η Κίνα απορρίπτει τους περιορισμούς που θέτουν ευρωπαϊκές χώρες και θα πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά επιστημονικά δεδομένα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους διεθνείς ταξιδιώτες από την Κίνα, οι μεταλλάξεις είναι αυτές που κυκλοφορούν ήδη στην Ευρώπη. Τα νούμερα των κρουσμάτων στην Κίνα είναι μεν υψηλά, ωστόσο έχουν χορηγηθεί πάνω από 3,4 δισ. δόσεις εμβολίων, καλύπτοντας πάνω από το 90% του πληθυσμού και είναι πολύ χαμηλά οι σοβαρές νοσήσεις και οι θάνατοι».

Για τις σχέσεις Ελλάδας -Κίνας, ο ίδιος ανέφερε ότι «τη μετα-πανδημική περίοδο υπάρχει μία πρώτης τάξης ευκαιρία να ενισχυθούν οι τουριστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών: Κίνα και Ελλάδα έχουν και οι δύο ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στο κομμάτι του τουρισμού με πολύ μεγάλη δυναμική για συνεργασία. Η Ελλάδα έχει πολύ υψηλή τεχνογνωσία και ποιοτικό τουριστικό προϊόν, ενώ η Κίνα έχει ισχυρή δυναμική όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό, με περίπου 7 εκατομμύρια ταξίδια προς την Ευρώπη την περίοδο προ πανδημίας, το 2019, με τον αριθμό των Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα να αντιστοιχεί στις 300.000. Πάνω από το 80% των ταξιδιωτών προτιμούν τα οργανωμένα «πακέτα» για τα ταξίδια στην Ελλάδα, ωστόσο αυξάνονται σημαντικά και οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες. Οι νέοι Κινέζοι προτιμούν κυρίως τα νησιά- είναι χαρακτηριστική η προτίμηση των νέων ζευγαριών για τη Σαντορίνη. Η Ελλάδα και οι επιδόσεις της στον τουρισμό το 2022 επιστρέφοντας ξανά στα νούμερα του 2019, αποτελεί πρότυπο και δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι το καλοκαίρι η Air China επανέφερε το δρομολόγιο για το Αθήνα- Πεκίνο και το Δεκέμβριο ξεκίνησε το Αθήνα- Σαγκάη».

Οσον αφορά τους ταξιδιώτες από την Κίνα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το 2019, έφτασε τις 217.600 ταξιδιώτες, έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 22% όσον αφορά τις απευθείας συνδέσεις έναντι του 2018 και κατά 21% στις συνδέσεις με ενδιάμεσο σταθμό. Απο το 2013 έως το 2019 υπήρξε αύξηση 166% της κινεζικής αγοράς, έναντι του 104% που σημείωσε κατά μέσο όρο στο μεγαλύτερο ελληνικό αεροδρόμιο η διεθνής κίνηση, ενώ από το 2018 η κινεζική αγορά μπήκε στο τοπ 20, ανεβαίνοντας τελικά στην 15ηθέση το 2019.

«Ευελπιστούμε ότι θα είναι καλά τα πράγματα σε σχέση με την πανδημία για όλη τη χρονιά, η αύξηση της συνδεσιμότητας με την Κίνα είναι ένα εγχείρημα που είχε ξεκινήσει προ κορωνοϊού, ωστόσο ανακόπηκε λόγω της πανδημίας κι επανέρχεται τώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2017 οπότε ξεκίνησαν και οι απευθείας συνδέσεις, η κινέζικη αγορά διπλασιάστηκε το 2019 στο αεροδρόμιο της Αθήνας», ανέφερε σχετικά η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Το 81% των Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα ταξιδεύουν για αναψυχή, ενώ ένα 16% για επαγγελματικούς λόγους, την ίδια στιγμή που υπάρχουν και αρκετοί Ελληνες που ταξιδεύουν στην Κίνα για επαγγελματικούς λόγους, σε ποσοστό 79%.

Διαβάστε ακόμη 

Έρχονται 5+1 φοροελαφρύνσεις ύψους €1,5 δισ. μέσα στο 2023

Ο γρίφος με την κηδεία του τέως βασιλιά, το εκλογικό δίλημμα Άνοιξη ή Καλοκαίρι και το οριστικό αντίο του Κούτρα από την Intrakat

Οικογένεια Νίκα: «Θρίλερ» για το ακίνητο στη Στησιχόρου και τη συλλογή με τους πολύτιμους πίνακες (pics)

Exit mobile version