search icon

Τουρισμός

Αυτά είναι τα νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που εγκαινιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Αν και πολλοί επιχειρηματίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη αναγκάστηκαν να αναβάλουν τα εγκαίνια υπερπολυτελών ξενοδοχείων εξαιτίας της πανδημίας κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για την Ασία - Ποια είναι τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που άνοιξαν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η πανδημία φαίνεται πως χάλασε τα σχέδια σε πολλούς επιχειρηματίες οι οποίοι σκόπευαν το 2020 να ανοίξουν νέα ξενοδοχεία όπως αυτό κοντά στα οινοποιεία της κοιλάδας Napa στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ή στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα του Παρισιού, με τα περισσότερα ξενοδοχεία να αναβάλλουν τα εγκαίνιά τους για το 2021.

Μάλιστα, ξενοδοχεία τα οποία έχουν αναδειχθεί ανάμεσα στα «καλύτερα νέα ξενοδοχεία για το 2020» φέτος δεν έχουν υποδεχτεί ούτε έναν επισκέπτη.

Το 2020 επέφερε επιπτώσεις άνευ προηγουμένου στον ταξιδιωτικό κλάδο, κάτι που δεν φαίνεται ωστόσο να ισχύει για την Ασία, όπως μεταδίδει το CNBC.

Μπορεί να διανύουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία να εξακολουθεί να πλήττει τις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, ωστόσο όπως φαίνεται το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε κορυφαία ονόματα του ξενοδοχειακού κλάδου να εγκαινιάσουν πολυτελή θέρετρα και καταλύματα σε ολόκληρη την Ασία, με μερικά μάλιστα από να ανοίγουν τις πόρτες τους για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Ο Γκέινορ Ρέιντ, αντιπρόεδρος επικοινωνιών του ομίλου ξενοδοχείων AccorHotels με παρουσία κυρίως στην Ασία και τον Ειρηνικό, δήλωσε ότι η Ασία ηγείται της πορείας ανάπτυξης ξενοδοχείων εδώ και αρκετά χρόνια, μια τάση που συνεχίζεται όπως όλα δείχνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η Accor έχει εγκαινιάσει ήδη 76 ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ασία φέτος, με άλλα 32 να ετοιμάζονται να ανοίξουν πριν από το τέλος του 2020. Μιλάμε δηλαδή για 17.000 νέα δωμάτια, τα οποία βέβαια είναι περίπου 35% λιγότερα από τους αρχικούς στόχους που είχε η Accor πριν από την έναρξη της πανδημίας.» δήλωσε ο Ρέιντ

Αρκετές ασιατικές χώρες κατάφεραν να ελέγξουν καλύτερα την πανδημία σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου, με την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ και τη Νότια Κορέα μάλιστα να ξεχωρίζουν για το επίτευγμα αυτό .

«Η Κίνα είχε καταφέρει να ελέγξει την πανδημία σε μεγάλο βαθμό ήδη από τον Απρίλιο, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που επέτρεψε στην Accor να ανοίξει ξενοδοχεία στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεδομένου ότι ο SARS ξεκίνησε από την Ασία, υπάρχει έντονη κατανόηση μεταξύ των ασιατικών πολιτισμών σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για τη μείωση του αντίκτυπου και της συγκεκριμένης πανδημίας – όπως μάσκες και ανίχνευση επαφών – που θα σημαίνει ότι, ως επί το πλείστον, οι ασιατικές χώρες θα ανακάμψουν πιο γρήγορα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κοινό στο οποίο στοχευμένα απευθύνθηκαν τα ξενοδοχεία αυτά αποτελεί άλλον ένα σημαντικό παράγοντα για την άνθιση τους.

«Προ-Covid, περίπου το 80% των αφίξεων στην Ασία αφορούσε σε εγχώριους ταξιδιώτες, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς ήταν Κινέζοι τουρίστες. Οι Κινέζοι τουρίστες θα παραμείνουν η κινητήρια δύναμη της τουριστικής ανάπτυξης στην Ασία» σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Ρέιντ.

Τα πιο σημαντικά εγκαίνια φέτος για την Accor είναι το Hotel Perle d’Orient Cat Ba και το Movenpick Resort Cam Ranh – και τα δύο στο Βιετνάμ – καθώς και το Movenpick Resort Khao Yai της Ταϊλάνδης, δύο ξενοδοχεία Pullman στην Κίνα και το πρώτο ξενοδοχείο Mondrian της Ασίας, το Mondrian Seoul Itaewon.

Νέα ξενοδοχεία στο Μπαλί και στο Μπουτάν

Το Raffles Bali, ίσως το πιο βραβευμένο νέο ξενοδοχείο για το 2020, άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύ κοινό στις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για το 15ο ξενοδοχείο του ομίλου Raffles παγκοσμίως. Το νέο αυτό υπερπολυτελές θέρετρο περιλαμβάνει 32 βίλες, κάθε μια από αυτές διαθέτει ιδιωτική πισίνα και θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Το ξενοδοχείο διαθέτει έξι εστιατόρια και μπαρ, μάλιστα το ένα από αυτά βρίσκεται τοποθετημένο σε μια σπηλιά η οποία ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια κατασκευής του θέρετρου.

Το Six Senses Bumthang άνοιξε τον Μάρτιο ως το πέμπτο και τελευταίο κατάλυμα του συγκεκριμένου ομίλου ξενοδοχείων στο Μπούμτανγκ.

Μάλιστα το ξενοδοχείο έχει χαρακτηριστεί ως «το δάσος μέσα σε ένα δάσος», οι οκτώ σουίτες που διαθέτει καθώς επίσης και μια βίλα δύο υπνοδωματίων χτίστηκαν γύρω από τα δέντρα ενός πευκοδάσους.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα «ταξίδι στις έξι αισθήσεις» μέσω του Μπούμτανγκ, μένοντας σε αυτό άλλα και σε άλλα καταλύματα που διαθέτει ο όμιλος Six Senses στο Θίμφου ,στο Πουνάχα και στο Γκάνγκτυ.

Μεγάλα ονόματα στο Μπανγκόκ

Το Capella Bangkok άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο, παρά το γεγονός ότι η χώρα είχε θέσει αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για διεθνείς ταξιδιώτες.

«Είμαστε… τυχεροί που επιτρέπονται πλέον τα εσωτερικά ταξίδια εντός της Ταϊλάνδης, έτσι θα είμαστε σε θέση να καλωσορίσουμε εγχώριους επισκέπτες, καθώς και να εισέλθουμε στην αγορά ξενοδοχείων του Μπανγκόκ», δήλωσε ο Τζον Μπλάνκο, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου. 

Το Μπανγκόκ δεν είναι η μόνη ασιατική πόλη που κοσμείται με ένα νέο ξενοδοχείο Capella φέτος. Η Capella Hanoi με 47 δωμάτια, σχεδιασμένη από τον Μπιλ Μπένσλεϊ, αναμένεται να κάνει τα εγκαίνιά της τον Δεκέμβριο.

«Αντί να αφήσουμε την [πανδημία] να μας κρατήσει στάσιμους, προσαρμοζόμαστε στις νέες κανονιστικές συνθήκες και στις νέες τάσεις της αγοράς στην Ταϊλάνδη», δήλωσε ο Πάτρικ Μπόθ, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο λειτούργησε σταδιακά. Αρχικά εγκαινιάστηκε ένα από τα μπαρ που διαθέτει και στη συνέχεια άνοιξε ένα δεύτερο που λειτουργούσε στο roof-garden του ξενοδοχείου, έπειτα σειρά είχε το σπα, ενώ τα δωμάτια ήταν προσβάσιμα στους επισκέπτες μόλις από τον Οκτώβριο.

Μετά την καθυστέρηση των εγκαινίων του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel στο Μπανγκόκ και συγκεκριμένα στον ποταμό Chao Phraya, πλέον αναμένεται να δέχεται κρατήσεις από την 1η Δεκεμβρίου. Το ξενοδοχείο των 299 δωματίων διαθέτει ιδιωτικό σκάφος που μεταφέρει τους επισκέπτες σε περιηγήσεις που συνδέονται με το κεντρικό σύστημα καναλιών του Μπανγκόκ.

Νέα ξενοδοχεία στην Ιαπωνία

Μόλις μια μέρα μετά από το λανσάρισμα του ξενοδοχείου του ομίλου Kimpton στο Μπανγκόκ, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ακόμη υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στο Τόκυο.

Ο Nάθαν Κουκ, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, υποστηρίζει πως η δημιουργία του νέου αυτού ξενοδοχείου οφείλεται στον ιαπωνικό λαό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει «η ανθεκτικότητα του ιαπωνικού λαού και…κυρίως η τάση του να προστατεύεται και να απολυμαίνει σχολαστικά κυριαρχούσε στην καθημερινή ζωή πολύ πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού».

Το Four Seasons Hotel Tokyo στο Οτεμάκι άνοιξε επίσης τις πόρτες του αυτό το φθινόπωρο. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανοίξει τον περασμένο Ιούλιο με στόχο να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, το νέο ξενοδοχείο σηματοδοτεί την τρίτη είσοδο του Four Seasons στην αγορά της Ιαπωνίας και το δεύτερο στου Τόκιο. Με 170 δωμάτια και 20 σουίτες, το νέο ξενοδοχείο είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των 57 δωματίων στο Μαρουνούτσι, μια από τις εμπορικές περιοχές του Τόκιο.

Οι μικρότερες ιαπωνικές πόλεις και κωμοπόλεις ετοιμάζονταν πυρετωδώς να υποδεχτούν τα νέα ξενοδοχεία υψηλού προφίλ το 2020.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία, το JW Marriot Nara άνοιξε στα τέλη Ιουλίου, το ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται ως το πρώτο διεθνές πολυτελές ξενοδοχείο στο νομό Νάρα, περίπου 60 λεπτά από το Κιότο. Βρίσκεται ανάμεσα στο παλάτι Heijo και το όρος Kasuga Primeval, δύο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Το Ritz-Carlton, Nikko άνοιξε επίσης τον Ιούλιο – λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά από ένα άλλο ξενοδοχείο Ritz-Carlton που εγκαινιάστηκε στο Ναντζίνγκ της Κίνας. Το υπερπολυτελές θέρετρο είναι χτισμένο δίπλα στη λίμνη Chuzenji,  γνωστή για τις ιαματικές της πηγές και για ένα φυσικό λουτρό που περιέχει καθαρό θειικό νερό το οποίο μάλιστα μετατρέπεται σε γαλακτώδες λευκό όταν εκτίθεται στον αέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Ποιοι είναι οι πιο κερδισμένοι κατασκευαστές εμβολίου

Έτσι θα είναι το 2021 το πρώτο «Moxy» της Αθήνας στο «Σαρόγλειο Μέγαρο» στην Ομόνοια

«Μayday» από τις τουρκικές αεροπορικές: Ζητούν $2,5 δισ για να μην πτωχεύσουν

Exit mobile version