Η TeamViewer, πάροχος λύσεων απομακρυσμένης λειτουργίας, ανακοίνωσε τις προβλέψεις της για το 2024. Καθώς οι κατασκευαστικές δαπάνες έχουν διπλασιαστεί από τα τέλη του 2021, θα δούμε περισσότερους κατασκευαστές να αγκαλιάζουν τις προηγμένες τεχνολογίες που περιλαμβάνουν το metaverse, προκειμένου να υποστηρίξουν έξυπνα εργοστάσια και πρωτοβουλίες Industry 4.0, καθώς και επιλογή προγραμμάτων για τις αποθήκες.
Πιστεύουμε ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε ένα διευρυνόμενο χάσμα όσον αφορά τα αποτελέσματα μεταξύ εκείνων που υιοθετούν IT στα συστήματα OT τους και εκείνων που δεν το κάνουν. Αυτό θα επηρεάσει τόσο την εμπειρία των εργαζομένων όσο και των πελατών, αναφέρει η Mei Dent, CPTO στην TeamViewer.
Σημειώνεται ότι τα συστήματα OT είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν αυτόνομα και βασίζονται σε ιδιόκτητο λογισμικό. Από την άλλη πλευρά, τα συστήματα πληροφορικής (IT) συνδέονται από τη φύση τους, έχουν λίγη αυτονομία και λειτουργούν γενικά χρησιμοποιώντας εύκολα διαθέσιμα λειτουργικά συστήματα. Συνδυάζοντας τα συστήματα IT και OT, οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να αυξήσουν την ποιότητα και την παραγωγικότητα σε όλες τις δραστηριότητές τους. Δεν πρόκειται απλώς για απομακρυσμένη σύνδεση σε μια συσκευή ή μηχάνημα, αλλά για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα για τη συλλογή και ανάλυση επιχειρησιακών δεδομένων για την αυτοματοποίηση και τον έλεγχο, καθώς και τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας/μικτής πραγματικότητας για τη βελτίωση της χρηστικότητας και της συνεργασίας.
Αυτή η σύγκλιση θα είναι κρίσιμη για την προσφορά γρήγορης και κλιμακούμενης υποστήριξης μετά την πώληση, καθώς και για την εκπαίδευση. Θα επιτρέψει την έγκαιρη λήψη των σωστών πληροφοριών στα άτομα που τη χρειάζονται.
Αναμένουμε, αναφέρει το στέλεχος της TeamViewer, ότι η εταιρική υιοθέτηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς υιοθετούνται περιπτώσεις χρήσης διπλής ψηφιακής και επαυξημένης πραγματικότητας παράλληλα με την τεχνολογία πληροφορικής με τη δυνατότητα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας όπου απαιτείται σύνθετος βιομηχανικός εξοπλισμός, όπως αποθήκες, logistics και αεροδιαστημικά περιβάλλοντα.
Η τεχνητή νοημοσύνη
Πέρα από το ChatGPT, τον αυτοματισμό, το Edge Analytics και ένα μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρά το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη υπήρχε εδώ και πολύ καιρό, είτε με τη μορφή μηχανικής μάθησης είτε σε έμπειρα συστήματα που βασίζονται σε κανόνες, η κυκλοφορία του ChatGPT το έφερε στο προσκήνιο. Βρισκόμαστε στην εποχή των μεγάλων δεδομένων, όπου έχουμε τη δυνατότητα να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε μεγάλους όγκους δεδομένων, τόσο δομημένων όσο και μη, με ταχύτητα. Αυτό είναι το σημείο όπου η τεχνητή νοημοσύνη εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις για την αύξηση της αποτελεσματικότητας, τον εξ ορθολογισμό των διαδικασιών και τη μείωση του ανθρώπινου λάθους.
Η επεξεργασία αυτών των μεγάλων δεδομένων θα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα επεξεργαστικής ισχύος και αποθήκευσης υπολογιστή, και ενώ αυτό γίνεται κυρίως με το cloud computing αυτή τη στιγμή, θα δούμε μια αλλαγή. Το επόμενο έτος θα δούμε περισσότερες επενδύσεις στο όριο, καθώς όσον αφορά την ανάλυση AI μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από έναν ανόητο συλλέκτη δεδομένων.
Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
Παρά τις συνεχείς εκτιμήσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αυτό δεν θα εμποδίσει τις προηγμένες επιχειρήσεις, καθώς τα οφέλη ξεπερνούν σαφώς τους κινδύνους. Υπήρξε κάποιος δισταγμός σχετικά με την κατανόηση των ροών δεδομένων και την ανάλυση δεδομένων λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και τους κανονισμούς. Αν και αυτές οι ανησυχίες δεν θα εξαφανιστούν, οι επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να τις χρησιμοποιούν ως λόγο για να μην αξιοποιήσουν τα δεδομένα που διαθέτουν. Πρέπει να ακολουθήσουν μια υπεύθυνη προσέγγιση.
Οι ηγέτες των επιχειρήσεων θα πρέπει να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν προσεκτικά αυτήν την τεχνολογία με μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να μάθουν νέες δεξιότητες και να αναλάβουν εργασίες που βασίζονται στην αξία. Εάν εφαρμοστεί με υπευθυνότητα, η τεχνητή νοημοσύνη θα υποστηρίξει το εργατικό δυναμικό ώστε να είναι πιο παραγωγικό, αποδοτικό και ακριβές. Κάτι που θα βοηθήσει τελικά τις επιχειρήσεις όλων των βιομηχανιών να ξεπεράσουν την αυξανόμενη έλλειψη δεξιοτήτων.
Από τα παραδοσιακά έως τα τεχνικά γνώσεις, πώς πρέπει τα υπάρχοντα εργοστάσια να αγκαλιάσουν την καινοτομία. Αυτή είναι μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες, και όχι μόνο για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα έξυπνο εργοστάσιο από την αρχή. Ενώ το εργοστάσιο της Hyundai στη Σιγκαπούρη που μόλις άνοιξε είναι το απόλυτο σε έξυπνο εργοστάσιο, η πραγματικότητα είναι ότι πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν με μια τοποθεσία στο πράσινο.
Ανάπτυξη στα έξυπνα εργοστάσια
Ως εκ τούτου, καταλήγει η Mei Dent, το 2024 θα υπάρξει μια σημαντική ανάπτυξη στα έξυπνα εργοστάσια, αλλά αυτό θα προέλθει από τα υπάρχοντα εργοστάσια που θα γίνουν έξυπνα. Αυτά τα εργοστάσια που λειτουργούν πρέπει να είναι προοδευτικά και να εξετάζουν τις διαδικασίες στο κατάστημα για να αναπτύξουν έξυπνες δυνατότητες. Επιπλέον, η επαυξημένη πραγματικότητα θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο στο εργοστάσιο. Είτε πρόκειται να εκπαιδεύσει το προσωπικό είτε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να διορθώσει σωματικά προβλήματα στο έδαφος. Μέσω των έξυπνων γυαλιών και του λογισμικού AR, το άτομο που βρίσκεται στο χώρο του ξενοδοχείου μπορεί να καθοδηγηθεί στις διαδικασίες από έναν ειδικό με έδρα οπουδήποτε. Αυτό θα προσφέρει αυξημένο χρόνο λειτουργίας στο εργοστάσιο και θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες τους.
Το 2024, θα δούμε περισσότερες εταιρείες να επενδύουν χρόνο και χρήμα για την κατανόηση των διαδικασιών παραγωγής και να χρησιμοποιούν αυτά τα λειτουργικά δεδομένα για να μετατρέψουν το εργοστάσιό τους σε ένα έξυπνο εργοστάσιο, καταλήγει η Mei Dent, CPTO στην TeamViewer.
Διαβάστε ακόμη
Ποιοι εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ξενοδόχοι χάνουν τα ακίνητά τους (pics)
Τιμολόγια: «Κλειδώνουν» οι τιμές στο ρεύμα για τον Ιανουάριο με τιμολόγια-έκπληξη
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ