search icon

Τεχνολογία

Λάρι Έλισον (Oracle): Κάθε κυβέρνηση θα θέλει να δημιουργήσει ένα «κυρίαρχο» cloud τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον

Ο Λάρι Έλισον της Oracle παρουσίασε μια μελλοντική ευκαιρία της αγοράς που επικεντρώνεται σε έναν σημαντικό πελάτη, τις κυβερνήσεις

Κάθε εταιρεία τεχνολογίας μιλάει αυτή την περίοδο για τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη. Η Oracle δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης κερδών τον Μάρτιο, ο Λάρι Έλισον της Oracle παρουσίασε μια μελλοντική ευκαιρία της αγοράς που επικεντρώνεται σε έναν σημαντικό πελάτη, τις κυβερνήσεις.

Ο ιδρυτής της Oracle, πρώην διευθύνων σύμβουλος και νυν πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας, βλέπει στο μέλλον τα προγράμματα των κυβερνήσεων να εκτελούνται σε πλατφόρμες, όπως η Oracle Cloud Infrastructure, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι σήμερα, και ανέφερε ότι αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Μιλούσαμε σχετικά με το να κλείνουμε δουλειές με εταιρείες. Για πρώτη φορά, αρχίζουμε να κερδίζουμε δουλειές για χώρες», δήλωσε ο Έλισον. «Έχουμε έναν αριθμό χωρών όπου διαπραγματευόμαστε προγράμματα με εθνικές κυβερνήσεις».

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που διεκδικούν μαζικά κυβερνητικά συμβόλαια στο cloud δεν είναι κάτι καινούργιο. Η Microsoft και η Amazon είχαν μια μακρά μάχη για μια συμφωνία cloud με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, και οι δύο αυτοί παίκτες AI καθώς και η Oracle και η Google κατέληξαν όλες μαζί σε μια σύμβαση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Αλλά ο Έλισον προχώρησε περισσότερο στην πρόβλεψή του όταν μίλησε στους επενδυτές, λέγοντας: «Κάθε κυβέρνηση, σχεδόν κάθε κυβέρνηση, θα θέλει ένα κυρίαρχο cloud».

Η Oracle, η οποία συνεργάζεται με τη Nvidia και τη Microsoft σε δυνατότητες γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, έχει ήδη συμβάλει στη χρήση της τεχνολογίας cloud για τη μείωση της γραφειοκρατίας για τις χώρες. Ένα παράδειγμα που έδωσε ο Έλισον ήταν η Αλβανία. Προσπαθεί να ανέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βοήθεια του chatGPT, με τη γενεσιουργό AI να βοηθά στην αποκρυπτογράφηση και τη σύνοψη των νόμων της και να βοηθά τη χώρα στο τι πρέπει να αλλάξει προκειμένου να είναι συμβατή με τους κανονισμούς της Ε.Ε.

«Η Σερβία χρειάστηκε οκτώ χρόνια για να εναρμονίσει τους νόμους της ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην Ε.Ε.», δήλωσε ο Έλισον. «Η Αλβανία αντιμετωπίζει το ίδιο πράγμα, αλλά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, μπορούμε να διαβάσουμε ολόκληρο το σώμα των αλβανικών νόμων και να εναρμονίσουμε πραγματικά τους νόμους της με την ΕΕ σε πιθανώς περισσότερο από 18 μήνες έως δύο χρόνια».

Μια εκδοχή του μέλλοντος με υπηρεσίες cloud και λύσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση πιο αποτελεσματική.

Διαβάστε ακόμη     

Τα μέτρα που προσγειώνουν ενοίκια και τιμές στα σπίτια   

Ντάνιελ Γκρος (Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής): Ο «ενάρετος κύκλος» της ελληνικής οικονομίας και πώς μπορεί να κινδυνεύσει 

Organic Electronic Technologies: Eπανάσταση στην πράσινη ενέργεια με… τυπωμένα φωτοβολταϊκά (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version