search icon

Τεχνολογία

Καμπανάκι από τον μεγαλύτερο προμηθευτή της Apple λόγω Ταϊβάν: Κίνδυνος έλλειψης σε κινητά και υπολογιστές

Ο πρόεδρος της εταιρείας προειδοποίησε ότι μια εισβολή της Κίνας στο νησί θα προκαλέσει οικονομικό σοκ σε Κίνα, Ταϊβάν και χώρες της Δύσης

Εάν η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν, το πιο προηγμένο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ στον πλανήτη μπορούσε να καταστεί «μη λειτουργικό», δήλωσε ο πρόεδρος της TSMC, Μαρκ Λιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN αυτήν την εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, o Λιου είπε ότι σε περίπτωση κινεζικής εισβολής το εργοστάσιο του κατασκευαστή τσιπ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει επειδή βασίζεται σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

«Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το TSMC με τη βία. Εάν αναλάβετε στρατιωτική δράση ή προχωρήσετε σε εισβολή, θα καταστήσετε το εργοστάσιο μη λειτουργικό» δήλωσε στο CNN.

«Επειδή πρόκειται για μια μονάδα παραγωγής προηγμένης τεχνολογίας, εξαρτάται από τη σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με τον υπόλοιπο κόσμο, με την Ευρώπη, με την Ιαπωνία, με τις ΗΠΑ, σε θέματα που αφορούν από υλικά μέχρι χημικά έως ανταλλακτικά μέχρι λογισμικό μηχανικής και διάγνωση».

Η TSMC, προηγμένη τεχνολογικά εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο, κατασκευάζει τσιπ για αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple και η Qualcomm. Κατασκευάζει τα τσιπ της σειράς A και M της Apple και κατέχει πάνω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς χυτηρίων ημιαγωγών.

«Ο πόλεμος δεν έχει νικητές, όλοι χάνουν», είπε ο Λιου.

Ο Λιου συνέκρινε μια πιθανή σύγκρουση στην Ταϊβάν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι ενώ οι δύο συγκρούσεις είναι πολύ διαφορετικές, ο οικονομικός αντίκτυπος σε άλλες χώρες θα είναι παρόμοιος. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι καλός για καμία πλευρά, πρόκειται για σενάρια ήττας», είπε ο Λιου.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια για αναδρομικά, αυξήσεις και 13η σύνταξη

Το αντίο στον Σταύρο, οι «γαμπροί» της ΔΕΗ, οι Γούρνες που έπεσαν… στη γούρνα και η τζάμπα καίει (στην Περιφέρεια) η λάμπα!

Aqua Carpatica – Pepsico: Το παρασκήνιο του deal και τα σχέδια του Γιάννη Βάλβη (pics)

Exit mobile version