search icon

Τεχνολογία

IBM: Η τεχνητή νοημοσύνη και οι fintech εταιρείες στον μετασχηματισμό του τραπεζικού τομέα

Η IBM για Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και FinTech στο 4ο Delphi Economic Forum

Η IBM έδωσε το «παρών» στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών εστιάζοντας στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και τη συμβολή των fintech εταιρειών στον μετασχηματισμό του τραπεζικού τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Paolo Sironi, διακεκριμένος μέλος της Ακαδημίας της IBM (ΙΒΜ Industry Academy) συγγραφέας και Thought Leader για τον τομέα του FinTech παρουσίασε σε κεντρική ομιλία τις εξελίξεις γύρω από τον τραπεζικό κλάδο αλλά και συμμετείχε σε συζήτηση με τίτλο «Πώς ο κλάδος του fintech αναδιαμορφώνει τον τραπεζικό τομέα», εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη στις οικονομικές αγορές μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, πελατοκεντρικό, που αξιοποιεί αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη. Συγκεκριμένα τόνισε, ότι προς αυτήν την κατεύθυνση η IBM πρωτοπορεί με τεχνολογίες και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για τον μετασχηματισμό του εν λόγω κλάδου στην Ελλάδα και Κύπρο.

Επιπλέον, η ΙΒΜ συμμετείχε σε συζήτηση με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και οι επιπτώσεις της λήψης αποφάσεων μέσω αλγορίθμων» αναφορικά με τις προοπτικές και ευκαιρίες που δημιουργούνται από την εν λόγω τεχνολογία. Στην σχετική συζήτηση συμμετείχε ο κ. Κώστας Μπέκας, Distinguished Research Staff Member, Διευθυντής του τομέα Foundations of Cognitive Solutions στο Ερευνητικό κέντρο της IBM στη Ζυρίχη, γνωστός στον κλάδο για την ερευνητική του δραστηριότητα στον τομέα του ΑΙ.

Στο πλαίσιο του 4ου Delphi Economic Forum o Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η IBM εξακολουθεί να παράγει και να προωθεί εκείνες τις ψηφιακές τεχνολογίες οι οποίες υποστηρίζουν την πρόοδο και προάγουν την ανάπτυξη και την καινοτομία στη χώρα, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της. Ο τομέας της Τεχνητής Νοημοσύνης, στον οποίο η IBM καινοτομεί, πρόκειται να λειτουργήσει ως καταλύτης για το μέλλον και την ανάπτυξη σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο».

Exit mobile version