Μετά τους τρισδιάστατους εκτυπωτές που εκτυπώνουν όργανα, ανθρώπινα μέλη αλλά και φαγητό, τώρα έρχεται ένας εκτυπωτής τρισδιάστατης… σοκολάτας.
Το τεχνολογικό ηλεκτρονικό περιοδικό «theverge» έψαξε, αγόρασε και δοκίμασε τον εκτυπωτή «Cocoa Press».
Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής που αναπτύσσεται εδώ και μια δεκαετία είναι επιτέλους εδώ και είναι… υπεύθυνος για τα κιλά που πήρε ο συντάκτης του άρθρου, τα Χριστούγεννα.
Ο Sean Hollister, την περίοδο των διακοπών, παρέλαβε έναν εκτυπωτή αξίας 3.995 δολαρίων και τριάντα «μπαστουνάκια» σοκολάτας που ταιριάζουν απόλυτα όλοι οι… «νόστιμοι» στόχοι του εκπληρώθηκαν.
Ρυθμίζεις, πατάς και απολαμβάνεις…
Όλα κύλησαν ομαλά και ο βαθμός δυσκολίας ήταν μικρός. Αρχικά συνδέθηκε με την οθόνη του εκτυπωτή, έκανε τις ρυθμίσεις και έβαλε την πρώτη ύλη σε ένα φυσίγγιο. Προθέρμανε τη σοκολάτα για 30 λεπτά, πάτησε το κουμπί start και… η διαδικασία ξεκίνησε.
Μια μικρή αστοχία στις ρυθμίσεις δεν απέδωσαν αρχικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα όμως με δύο μικρές διορθώσεις ένα απίστευτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο τριαντάφυλλο ήταν μπροστά στον Hollister έτοιμο προς βρώση.
«Ήταν πεντανόστιμο, βελούδινο και απολαυστικό. Χρειάστηκε σχεδόν ένα ολόκληρο ραβδί σοκολάτας και μόνο δύο λεπτά για να καταναλωθεί», λέει ο δημιουργούς του σοκολατένιου τριαντάφυλλου που έκανε χρήση μαύρης σοκολάτας που περιείχε φοινικέλαιο αντί για βούτυρο, προφανώς για καλύτερη ροή.
Το τεστ γευσιγνωσίας πέρασε και από τη σύζυγο του Hollister που είναι λάτρης της μαύρης σοκολάτας καθώς «έμεινε ικανοποιημένη από την ποιότητα».
Τι έγινε όμως όταν χρησιμοποιήθηκε σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα;
Ο ενθουσιασμός δεν ήταν ο ίδιος, το τελικό αποτέλεσμα θύμιζε Candy Melts και το σχήμα δεν ήταν σαν το πρώτο τριαντάφυλλο. Η σοκολάτα είναι εξαιρετικά δύσκολη πρώτη ύλη στην εκτύπωση. Το Cocoa Press σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τη θερμότητα του ακροφυσίου του. Στην περίπτωση της δοκιμής χρειάστηκαν μερικές ώρες για να φτάσει η σύριγγα σοκολάτας των 65 γραμμαρίων του εκτυπωτή σε ομοιόμορφη θερμοκρασία. Η ιδρύτρια της Cocoa Press, Ellie Weinstein, λέει ότι αυτό οφειλόταν σε ελάττωμα σε έναν από τους θερμαντήρες του και θα αντικαταστήσει ολόκληρη την κασέτα του θερμαντήρα για να λυθεί το πρόβλημα.
Ακόμα δυσκολότερη ήταν η επεξεργασία της λευκής σοκολάτας μέχρι να βρεθεί η επιθυμητή θερμοκρασία ροής.
Διαβάστε ακόμη
Έσπασε τα κοντέρ ο τουρισμός: Και επίσημα στα €20,5 δισ. οι εισπράξεις το 2023
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ