Την αντίθεση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει διπλή εισφορά υπέρ υγείας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μιλώντας τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στη Μικτή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων».
Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. αναφερόμενος στις τροποποιητικές διατάξεις αναφορικά με τον τομέα υγείας, τόνισε την αντίθεση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην καταβολή διπλής εισφοράς για την υγεία, τη στιγμή που ο ασφαλισμένος απολαμβάνει τις ίδιες παροχές.
Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει οι εκπτώσεις για τους νέους ιατρούς να διατηρηθούν, καθώς και η έκπτωση του 50% των ασφαλιστικών εισφορών μετά από 40 χρόνια ασφάλισης, τη στιγμή που οι ιατροί, στην πλειοψηφία τους, ασκούν το επάγγελμα για πολλά χρόνια και το Κράτος ωφελείται πολλαπλώς από την παραμονή τους στην εργασία.
Οι τροποποιητικές διατάξεις αλλάζουν κάποια ποσοστά, ως προς τη συμμετοχή σε χρήμα και είδος, χωρίς να αλλάζει το συνολικό ποσοστό.
Ο κ. Βλασταράκος εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, το οποίο έχει φορολογικό χαρακτήρα και οδηγεί σε νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων των ιατρών. Επτά στα 10 ευρώ, των εισοδημάτων των ιατρών, επιστρέφονται στο Κράτος, μέσω ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών. Παραμένουν δηλαδή μόλις 3 ευρώ σε έναν επαγγελματία ιατρό για να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Αποτέλεσμα; Κλείνουν τα ιατρεία και οι νέοι ιατροί οδηγούνται στην μετανάστευση.
Κάθε μεταρρύθμιση για να είναι βιώσιμη χρειάζεται μακρόπνοο σχέδιο, το οποίο θα ενισχύει την εργασία και την ανάπτυξη. Μόνο έτσι η χώρα μας, που μαστίζεται από τη κρίση, θα αλλάξει πορεία.