Οι κυβερνητικές αντιφάσεις και η απροκάλυπτη στροφή των 180 μοιρών που έχουν κάνει τα κυβερνητικά στελέχη προεκλογικά προκειμένου να προσελκύσουν αθέμιτα ψηφοφόρους δεν έχει προηγούμενο.
Την 1η Φεβρουαρίου μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου δικαζόταν συνταγματικότητα των περικοπών των 3 επιδομάτων-δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και Θερινής άδειας) των δημοσίων υπαλλήλων, το Ελληνικό Δημόσιο, απροκάλυπτα εκβιάστηκα, διατράνωνε ότι εάν δοθούν τα επίμαχα δώρα, αυτό θα έχει ως συνέπεια να αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών και να κλονιστεί η δημοσιονομική ισορροπία.
Λιγότερο από τρεις μήνες μετά και συγκεκριμένα την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, οι κυβερνητικές παροχές υπό τη μορφή χορήγησης έκτακτων συντάξεων, επιδομάτων και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, όχι μόνο δεν έχουν τελειωμό, αλλά φυσικά δεν θα αυξήσουν στην περίπτωση αυτή τη φορολογία των ήδη βεβαρυμμένων πολιτών που στην κυριολεξία έχουν γονατίσει, αλλά ούτε θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία.
Αυτή τη χρονική στιγμή, ό,τι κινείται, πετάει, κολυμπάει και λικνίζεται λαμβάνει επιδόματα και παροχές.
Για προσελκύσουν ψηφοφόρους έφτασαν έως το σημείο να εξαγγείλουν ότι ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια και κάλεσαν όλα τα ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ), να προσέλθουν στις κάλπες.
Εκφράζεται η ελπίδα ότι οι σύμβουλοι Επικρατείας –και ειδικά σήμερα- να έχουν αντιληφθεί και να ενθυμούνται τα εκβιαστικά λόγια των εκπροσώπων του Δημοσίου που ελέχθηκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα την 1η Φεβρουαρίου και να έχουν αντιληφθεί την πλούσια κυβερνητική παραχολογία που δεν έχει φραγμούς.
Έτσι, την πρώτη ημέρα του περασμένου Φεβρουαρίου ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ οι συνήγοροι του Ελληνικού Δημοσίου (ΝΣΚ) Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης και Βασιλική Πανταζή, μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία και μετά από εντολές που έλαβαν από αυτή, επισήμαναν ότι η Κυβέρνηση έχει δικαίωμα περικοπής των επιδομάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό».
Παράλληλα, είχαν ζητήσει από το ΣτΕ μην δοθούν τα δώρα-επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ, κ.λπ., παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΣΤ΄ Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου που έχουν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των τριών δώρων (13ο και 14ο μισθό).
Ακόμη, δεν παρέλειψαν οι δικηγόροι του Δημοσίου να κάνουν σύγκριση μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σταθερή εργασία, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεγάλης ανεργίας, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες τους και ο μισθός τους είναι 580 ευρών, δηλαδή κατά 1/3 χαμηλότερος από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων.
Επίσης, προσέθεσαν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου ότι πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχει φύγει στο εξωτερικό για να βρει εργασία, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αλλάζουν χώρα.
Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση που δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών, καθώς δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος, ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΝΣΚ και προσέθεσαν ότι η περικοπή των επιδομάτων δεν θίγει την αξιοπρεπή διαβίωση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ούτε τους θέτει σε αρνητική οικονομική κατάσταση.
Πηγή: protothema.gr