search icon

Οικονομία

Το Different Beast, στην Κηφισιά, δεν είναι ένα συνηθισμένο all day…

Μια συνήθεια, που μου έχει κολλήσει τελευταία, είναι να κοιτάζω κάθε πρωί παίρνοντας το πρωινό μου τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram

Μια συνήθεια, που μου έχει κολλήσει τελευταία, είναι να κοιτάζω κάθε πρωί παίρνοντας το πρωινό μου τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram.

Σε μια, λοιπόν, από αυτές τις περιηγήσεις μου έπεσα πάνω σε μια φωτογραφία χώρου που με τράβηξε αμέσως. Η λεζάντα έγραφε “Different Beast”. Σαν παιδί της τεχνολογίας έψαξα αμέσως να βρω περισσότερα γι’ αυτό. Καινούργια γαστρονομική άφιξη, λέει, στην Κηφισιά. «Καιρός για μια βόλτα μέχρι τα βόρεια» σκέφτηκα και μια από τις επόμενες μέρες στεκόμουν ήδη έξω από το μαγαζί, στο εμπορικό κέντρο του αριθμού 19 της οδού Κασσαβέτη.

Ξύλο, τούβλο και πέτρα συνδυάζονται σε έναν ρουστίκ χώρο που μοιάζει να είναι βγαλμένος από άλλη εποχή. Ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι στο κέντρο, παλιά καλοσυντηρημένα έπιπλα τριγύρω, σχολικές καρέκλες, βάζα γεμάτα φυτά, μια ψηλή μπάρα με σκαμπό στ’ αριστερά και στο βάθος η κουζίνα, κλεισμένη σ’ ένα γυάλινο κλουβί. Με λίγα λόγια κάθε γωνία είναι και μια φωτογραφία.

Πιάνω θέση στην ανοιχτή τζαμαρία εκεί που καθόταν η ιδιοκτήτρια Εβίτα. Από το 2014 παιδευόταν μαζί με τον σύζυγο της Άλεξ για να κάνουν το Different Beast πραγματικότητα. «Ήταν ένα όνειρο που το σχεδιάζαμε απ’ όταν ζούσαμε στο Λονδίνο» θα μου εξομολογηθεί, ενώ μου φέρνει να δοκιμάσω έναν power χυμό από μπανάνα, καρύδια, αβοκάντο, blueberry και καραμέλα. Πριν προλάβω να το τελειώσω να σου και μια πληθωρική σαλάτα με κινόα, γλυκοπατάτα, διακριτικές φέτες κρεμμυδιού, κολοκυθόσπορους, αβοκάντο και δροσερό κόλιανδρο. Ρωτάω την Εβίτα τι σημαίνει το όνομα ενώ απολαμβάνω τη σαλάτα. «Σεξπιρική έκφραση» μου λέει. «Στην ουσία σημαίνει κάτι που είναι μοναδικό».

Μοναδικό ήταν και το πιάτο που ακολούθησε: τηγανητό αβγό με πουρέ αβοκάντο -ναι το αγαπάνε πολύ εδώ το αβοκάντο- τραγανό μπέικον, πάνω σε μαύρο ψωμί από προζύμι και τριγύρω πικάντικη σάλτσα sriracha. Μαζί του ήρθε και το κοτόπουλο miso. Πλιγούρι, φιστίκια, ραπανάκι, ρόκα, ρεβίθια και μικρά κομμάτια κόκκινης πιπεριάς συνδυάζονται σε ένα πιάτο που απ’ ότι φαίνεται είναι αγαπημένο πολλών θαμώνων. Όλα τα πιάτα σερβίρονται σε περίτεχνα σερβίτσια -παράτερα μεταξύ τους πολλές φορές- που έχει συλλέξει το ζευγάρι από διάφορες δημοπρασίες της Αγγλίας κι αυτό είναι αλήθεια ότι κάνει κάθε πιάτο ακόμα πιο μοναδικό.

Όταν ήρθε η ώρα του γλυκού, ζήτησα και έναν espresso και χάρηκα όταν είδα ότι ήταν Taf. Όσο για το γλυκό: μια βουτυράτη ζύμη είχε απλωθεί σε ένα τηγάνι και μέσα της φιλοξενούσε φρέσκα φρούτα που είχαν σκεπαστεί από ένα όμορφο άσπρο σαν χιόνι πέπλο άχνης ζάχαρης.

Τελικά στο Different Beast αγαπούν της υπερτροφές, προσπαθούν να σε μυήσουν σε μια πιο εναλλακτική διατροφή, απαγορεύουν το κάπνισμα και φυσικά σου προσφέρουν μια όμορφη και διαφορετική εμπειρία -ειδικά στο brunch- από το πρωί μέχρι το βράδυ.

info
Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 21 67004556. Κόστος: € 20-25. Δευτέρα κλειστά.

πηγή: olivemagazine.gr

Exit mobile version