Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης χθες το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι αν δεν είχε γίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι, θα αντιμετώπιζαν σήμερα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Όπως ανέφερε, μόνο μέσα στην εβδομάδα θα διατεθεί περισσότερο από 1 δισ. ευρώ στους δικαιούχους. «Η Επιστρεπτέα θα είναι το βασικό εργαλείο μέχρι να βγούμε από την πανδημία» τόνισε ο υπουργός.
Πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, είναι μετά το τέλος της πανδημίας να στηριχθούν ακόμα περισσότερο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έτσι ώστε να καταστούν πιο ανθεκτικές.
Ο υπουργός, αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα», μίλησε και για το μοντέλο ανάπτυξης που θα εφαρμοστεί στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει στροφή προς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ανοίγοντας τη διαδικτυακή εκδήλωση, τόνισε την σημασία της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, κάτι που φαίνεται και από το έντονο ενδιαφέρον εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων για την υπαγωγή τους. «Θεωρώ ότι κοινό αίτημα όλων μας είναι να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το ποσό που διαθέτετε για την Επιστρεπτέα, να έχουν την ευκαιρία να μπουν περισσότεροι στο Πρόγραμμα και να δοθεί η δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης μείωσης του ποσού που πρέπει να επιστραφεί. Γιατί ό,τι και να λέμε, δεν παύει να αποτελεί έναν δανεισμό», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Χατζηθεοδοσίου απευθυνόμενος στον κ. Σκυλακάκη, ενώ τόνισε και την ανάγκη εξέτασης από την κυβέρνηση της πρότασης του επιμελητηρίου για «κούρεμα» οφειλών όσων έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία.
Διαβάστε ακόμη:
«Black Friday» στην αγορά με την… Επιστρεπτέα 4
Σχέδιο Πισσαρίδη: Οι τρεις στόχοι και όλες οι αλλαγές για την ελληνική οικονομία
Ξενοδόχοι: Ζήτημα «ζωής ή θανάτου» η αύξηση του ορίου ενίσχυσης