search icon

Οικονομία

Κτύπημα στην κινεζική «μαφία» από το ΣΔΟΕ

Προς καταστροφή 20.000 «μαϊμού» ρούχα και 6.200 τσάντες και πορτοφόλια

Του Κωστή Πλάντζου

Στο σκαμνί για κακούργημα θα καθίσουν 5 άτομα κινεζικής υπηκοότητος που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση του ΣΔΟΕ, ενώ ετοιμάζονταν να ρίξουν στην αγορά 14.500 παπούτσια «μαϊμού».

Μέσα σε μόλις 9 ημέρες, από 23 έως 31 Μαΐου, το ΣΔΟΕ κατάφερε και άλλα σημαντικά πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια θα καταστραφούν. Θα καταστραφούν έτσι συνολικά 14.740 ζευγάρια παπούτσια, 5.150 ενδύματα, 3.700 τσάντες, 2.500 πορτοφόλια, 2.150 ρολόγια, 200 ζευγάρια γυαλιά ηλίου και 481 φιάλες οινοπνευματώδη ποτά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΣΔΟΕ κατέσχεσε:

– 13.000 ζευγάρια απομιμητικών υποδημάτων, με παραποίηση σημάτων δύο εκ των πιο γνωστών εταιρειών αθλητικού υλικού, καθώς και 1.500 ζεύγη παιδικών υποδημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί ως φορτίο κάλυψης (τάπα) σε εμπορευματοκιβώτιο (container) που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Κερατσινίου Πειραιά. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πέντε εμπλεκόμενα άτομα κινεζικής υπηκοότητας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, απάτη, παραβίαση σημάτων και διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

– 3.700 τεμάχια τσάντες, 2.500 πορτοφόλια, 2.150 ρολόγια, 5.150 ενδύματα, 200 γυαλιά ηλίου και 240 ζευγάρια παπούτσια με παραποιημένα σήματα (απομιμήσεις), από επιχειρήσεις εμπορίας ενδυμάτων και τουριστικών ειδών στη Ζάκυνθο.

– 481 φιάλες οινοπνευματώδη ποτά αμφιβόλου γνησιότητος και ποιότητος, από επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στη Ζάκυνθο.

Όλα τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν και τα υποπροϊόντα της καταστροφής θα ανακυκλωθούν σε πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι παλαιότερα το ΣΔΟΕ εξέταζε την δυνατότητα και τρόπους για να μην οδηγούνται σε καταστροφή κατεσχεμένα αντικείμενα που δεν είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, ενώ θα μπορούσαν να φανούν πολλαπλώς χρήσιμα για άτομα που ζουν σε ανέχεια, σε ιδρύματα, φυλακές κλπ.

«Το Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει – με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα – τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος», σημειώνει ο Ειδικός Γραμματέας Σταύρος Θωμαδάκης.

Exit mobile version