search icon

Οικονομία

Νέος πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο Παναγιώτης Λιαργκόβας

Στον κεντρικό ρόλο που μπορεί να διαδραμματίσει το ΚΕΠΕ τη δεδομένη χρονική περίοδο αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής

Ο συντονιστής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας μιλάει στο συνέδριο με θέμα "Κρίση-Μεταρρύθμιση-Ανάπτυξη", στη Βουλή, Αθήνα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσεως και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε προς το πού θα πάει, με ποια ταχύτητα θα πάει, τι θ’ αναπτύξει περισσότερο, ποια είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και πώς μπορεί αυτά να τα αξιοποιήσει. Σε όλα αυτά, το ΚΕΠΕ δεν μπορεί παρά να έχει κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό και την ενημέρωση της κυβέρνησης στο σύνολό της».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη σήμερα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της προεδρίας του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στον καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παναγιώτη Λιαργκόβα, από τον καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαο Θεοχαράκη.

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ τον κ. Θεοχαράκη εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προσφορά του. Πράγματι, μου υπέβαλε την παραίτησή του σχεδόν το πρώτο 24ωρο μου στο υπουργείο, αλλά δεν έκρινα σκόπιμο να πάμε πολύ γρήγορα σε αλλαγή. Πάντοτε, βλέπω το κράτος ως συνέχεια.

Επέλεξα τον κ. Λιαργκόβα για πρόεδρο, γιατί ήθελα να δώσω στίγμα πόσο σοβαρά λαμβάνουμε τη λειτουργία του ΚΕΠΕ στην ασκούμενη οικονομική πολιτική. Ο κ. Λιαργκόβας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πέραν της ακαδημαϊκής του καριέρας, κατά τη θητεία του στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των πτερύγων του Κοινοβουλίου, άσκησε κριτική στις κυβερνήσεις όταν έπρεπε, και συνέβαλε από εκείνη την θέση στην εμπέδωση ενός αισθήματος αξιοπιστίας, κάτι που η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη.

Σήμερα, είμαστε σε κρίσιμη οικονομικά στιγμή. Η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσεως και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε προς το πού θα πάει, με ποια ταχύτητα θα πάει, τι θ’ αναπτύξει περισσότερο, ποια είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και πώς μπορεί αυτά να τα αξιοποιήσει. Σε όλα αυτά, το ΚΕΠΕ δεν μπορεί παρά να έχει κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό και την ενημέρωση της κυβέρνησης στο σύνολό της.

Είναι προφανές ότι εμείς πιστεύουμε σε περισσότερο φιλελεύθερη οικονομία, περισσότερο προσανατολισμένη στον ιδιωτικό τομέα και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Αυτές είναι οι πολιτικές μας επιλογές κι εσείς είστε εδώ να μας πείτε πώς θα τις ασκήσουμε και να τις επιτύχουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να δουλέψει το ΚΕΠΕ με εύρυθμο τρόπο και να παράξει αποτελέσματα. Μας ενδιαφέρει να το προβάλουμε ως παράδειγμα θεσμικής και λειτουργικής επιτυχίας»

Exit mobile version