search icon

Οικονομία

Grill Steak House: Στον Αστέρα για κρεατοφαγία

Πάντα αναζητώ δικαιολογίες για να κατέβω μέχρι τον Αστέρα. Κάθε επίσκεψη μου εκεί, είναι και μια εμπειρία. Βλέπεις αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο όσα χρόνια και αν έχουν περάσει δεν έχει χάσει πότε την λάμψη του. Αντίθετα και σε πείσμα των καιρών συνεχίζει να παραμένει λαμπερό. Αυτή τη φορά η δικαιολογία ήταν το καινούργιο εστιατόριο Grill Steak House.

Πάντα αναζητώ δικαιολογίες για να κατέβω μέχρι τον Αστέρα. Κάθε επίσκεψη μου εκεί, είναι και μια εμπειρία. Βλέπεις αυτό το ιστορικό ξενοδοχείο όσα χρόνια και αν έχουν περάσει δεν έχει χάσει πότε την λάμψη του. Αντίθετα και σε πείσμα των καιρών συνεχίζει να παραμένει λαμπερό. Αυτή τη φορά η δικαιολογία ήταν το καινούργιο εστιατόριο Grill Steak House.

Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα, πρόκειται για ένα γευστικό ναό αφιερωμένο σε όλους τους κρεατοφάγους. Έτσι πήγα πολύ καλά προετοιμασμένος. Φόρεσα τα καλά μου, γιατί Αστέρας είναι αυτός, και τράβηξα για την αθηναϊκή Ριβιέρα. Έφτασα σχετικά νωρίς. Δεν ήθελα με τίποτα να χάσω τη “βουτιά” του ήλιου στη θάλασσα και τα όμορφα χρώματα που παίρνει εκείνη την ώρα ο ουρανός. Τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, πάνω στο όμορφο γκαζόν, είχαν στολιστεί με τα όμορφα σερβίτσια και ήταν έτοιμα να μας υποδεχθούν. Έλα όμως που ο αέρας, λίγο παραπάνω από αυτό που θα έπρεπε, χάλασε τα σχέδια και αναγκαστήκαμε να περάσουμε στον εσωτερικό χώρο. Όχι όμως ότι αυτό δυσαρέστησε. Αλλά άλλο είναι να τρως σε αυτόν το όμορφο κήπο!

Το πρώτο πιάτο που δοκίμασα ήταν ένα καρπάτσιο από black angus με συνοδεία πανακότας κουνουπιδιού και πέστο ρόκας. Γευστικό και τρυφερό, που με λίγο χοντρό αλάτι γινόταν ακόμα καλύτερο. Οι σαλάτες που ακολούθησαν είχαν αρκετό ενδιαφέρον, με εκείνη με τη bitter σοκολάτα, τη ρόκα, τις φλούδες παρμεζάνας και τα σοτέ μανιτάρια να ανταγωνίζεται ισάξια εκείνη με τα ζουγιέλ λαχανικών, μάνγκο, γαρίδες και μια δροσερή σος από τζίντζερ, δυόσμο και ανανά. Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά και μόνο στα κρέατα.

Ο νεαρός σεφ Γιάννης Κουτεράνης, που επιμελείται τον κατάλογο, έχει ετοιμάσει ένα δυνατό παιχνίδι με όλη τη ναυαρχίδα των κρεάτων να περνάει από μπροστά μας: τεράστια μπριζόλα Tomahawk από μοσχάρι Aberdeen Black Angus, ζουμερό T- bone Αμερικής από μοσχάρι Black Angus, αρνάκι καρέ γαλλικής κοπής από τα λιβάδια της Νέας Ζηλανδίας, ΝΥ Striploin βίσωνα από Καναδά, πλευρά από χοιρινό Iberico και πολλά ακόμα, όλα τους πολύ γευστικά! Βέβαια, στο μενού υπάρχουν και πιάτα με ψάρι ψημένο στο φούρνο josper, όπως φιλέτο σολομού και αστακός Καναδά ολόκληρος με φρέσκο βούτυρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα δοκίμασα, γιατί είπαμε, είχαμε έρθει για κρεατοφαγία, όποτε δεν έκανα ζαβολιές.

Και κάπως έτσι μεταξύ κρεάτων, βρέθηκα να ζητώ ένα χωνευτικό espresso και να απολαμβάνω μικρές μπουκιές από την τάρτα αμύγδαλου με τη λεμονάτη κρέμα και το ζελέ ρούμι και να κοιτώ το όμορφο σκηνικό του Αστέρα. Με αυτές τις όμορφες εικόνες πήρα το δρόμο της επιστροφής για το μουντό κέντρο.

info
Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8902000. Κόστος: € 55 – 70.

Πηγή: olivemagazine.gr

Exit mobile version