search icon

Οικονομία

ΕΣΕΕ: Ακατανόητο το «μπρος – πίσω» σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα

«Ο εμπορικός κόσμος απαιτεί σεβασμό» αναφέρει η ΕΣΕΕ κάνοντας λόγο για «φρούδες ελπίδες» και «σκωτσέζικο ντους» σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους

Έντονη είναι η αντίδραση των εμπόρων στην απόφαση να μην ανοίξουν από τη Δευτέρα τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, με την ΕΣΕΕ να την χαρακτηρίζει «ακατανόητο “μπρος- πίσω”», καλώντας την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα δεδομένα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς» και «υποβάλλονται σε “σκωτσέζικο ντους”».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας αναφέρει:

Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί συλλογική προσπάθεια και ομοψυχία. Το ίδιο όμως και η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της στην αγορά και ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αυτός ο διπλός εθνικός στόχος, δεν υπηρετείται με αιφνιδιαστικές εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που μέσα σε ελάχιστα 24ωρα οδηγούν στην ακύρωση προγενέστερων δικών τους προτάσεων και κατά συνέπεια των κυβερνητικών αποφάσεων για το πολυπόθητο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ύστερα από το πολύμηνο, σκληρό lockdown.

Οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα δικαιούνται και απαιτούν μεγαλύτερο σεβασμό από όλους. Δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς από την κυβέρνηση και τους ειδικούς επιστήμονες γιατί, ενώ προετοιμάζονταν πυρετωδώς για να ανοίξουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στο «παρά ένα» μαθαίνουν ότι θα παραμείνουν τελικά κλειστοί.

Τι άλλαξε στην πορεία της πανδημίας στις συγκεκριμένες περιοχές, το οποίο δεν μπορούσαν την περασμένη Τετάρτη να εντοπίσουν ή να διαβλέψουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες; Γιατί δημιουργούν φρούδες ελπίδες και υποβάλλουν σε «σκωτσέζικο ντους» τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους τους που έχουν «γονατίσει» κυριολεκτικά ύστερα από το πεντάμηνο, σκληρό lockdown; Τι θα γίνει με το τεράστιο στοκ από απούλητο εμπόρευμα, συν το καινούριο που προμηθεύτηκαν με αιματηρές θυσίες, ενόψει του ανοίγματος που ακυρώθηκε;

Δεν χρειάζονται μόνο οι καταναλωτές βαλβίδες αποσυμπίεσης. Μεγάλη ανάγκη τις έχει και ο εμπορικός κόσμος, που ταυτόχρονα όμως αγωνίζεται για να αποφύγει τα λουκέτα και τις απολύσεις. Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα δεδομένα για την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα, προκρίνοντας λύσεις που περιλαμβάνουν το άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

Διαβάστε ακόμα:

Σχέδιο για έκπτωση 15% στην εφάπαξ πληρωμή των «κορωνο-χρεών»

Kathy Heyndels: Πώς «σκόνταψε» στην πασαρέλα των πλειστηριασμών – Η κρίση και η νέα εταιρεία

Lockdown: Τι αλλάζει στην αποστολή SMS σε 13032 και 13033 (vid)

Exit mobile version