search icon

Οικονομία

Eπιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις δεν θα γυρίσουν πίσω τα ποσά – Έρχονται νέες ειδοποιήσεις

Για ποιους παρατείνεται μέχρι 30/12/2022 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport»

Για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν τήρησαν τη ρήτρα απασχόλησης, αλλά τηρούν τις νέες προϋποθέσεις οι οποίες προβλέπονται από την απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης, θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά με επαναυπολογισμό του ποσού της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει «ραβασάκια» σε περίπου 20.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τα οποία καλούνταν να επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως ολόκληρο το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που είχαν λάβει την περίοδο της πανδημίας, καθώς μετά τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι οι δικαιούχοι δεν τήρησαν τους όρους που προβλέπονταν για τη ρήτρα διατήρησης του προσωπικού, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις φορολογούμενων που δεν είχαν υποβάλλει δικαιολογητικά.

Συνεπώς, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ δίνεται δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που απέλυσαν προσωπικό και δεν τήρησαν τη ρήτρα απασχόλησης ή άλλες υποχρεώσεις τους.

Σημειώνεται ότι για την υποχρέωση διατήρησης εργαζομένων προβλέπεται για όλους τους γύρους της επιστρεπτέας προκαταβολής, ότι τηρείται η ρήτρα απασχόλησης, αρκεί η διαφορά του μέσου όρου εργαζομένων κατά τους μήνες υποχρέωσης διατήρησης να διαφέρει κατά λιγότερο από μία μονάδα σε σχέση με τον αρχικό αριθμό εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση.

Για όσες επιχειρήσεις –δικαιούχους έλαβαν την επιστρεπτέα προκαταβολή χωρίς να έχουν καταθέσει όλα τα παραιτούμενα δικαιολογητικά παρατείνεται μέχρι 30/12/2022 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε ακόμη

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media 

Lloyd’s Awards 2022: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της ελληνικής ναυτιλίας (pics)

Ευρώπη: Ανοίγει ο δρόμος για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές στα τρόφιμα

 

Exit mobile version