search icon

Οικονομία

ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Οι προϋποθέσεις για να κινηθεί υψηλότερα το Χ.Α.

Ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου φαίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να δοκιμάζει διαγραμματικά την ανθεκτικότητα της ζώνης στήριξης των 738 με 715 μονάδων

Του Απόστολου Μάνθου, υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

Ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου φαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να δοκιμάζει διαγραμματικά την ανθεκτικότητα της ζώνης στήριξης των 738 με 715 μονάδων έχοντας διάθεση να αποφύγει προς το παρόν τις περαιτέρω καθοδικές κρούσεις. Ο σχηματιζόμενος διπλός βραχυχρόνιος πυθμένας πέριξ των 730 μονάδων μπορεί να δώσει τη λαβή για μια ανοδική κίνηση προς το σημείο αναφοράς των 750 μονάδων. Από εκεί και έπειτα εάν το πάτημα αυτό συνοδευτεί και με ισχυρό τζίρο συναλλαγών τότε είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθεί μια εύθραυστη ανοδική συνέχεια προς το επίπεδο των 762 με 770 μονάδων. Οποιοδήποτε όμως πισωγύρισμα του δείκτη κάτω από τις 730 μονάδες θα αποσαθρώσει τον υπάρχον σχηματισμό του διπλού πυθμένα με άσχημο αποτέλεσμα για τους “Buyers”.

Αντιμέτωπος με την περιοχή στήριξης των 1.947 μονάδων έχει βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25. Άρνηση επιβεβαιωμένης καθοδικής τμήσης με ημερήσια κλεισίματα κάτω των 1.940 μονάδων μπορεί να δώσει ανοδική ανάσα με κίνηση προς το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων.

Τέλος η «βύθιση» του Τραπεζικού Δείκτη για ακόμα μια φορά μέσα στο τέλμα της περιοχής, που εκτείνεται από τις 747 έως τις 700 μονάδες έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ενεργούς επενδυτές, καθώς εάν δε δύναται στις επόμενες συνεδριάσεις να ξεφύγει πάνω από τις 760 με 770 μονάδες θα επιφέρει καθοδική αστάθεια. Σημαντική στήριξη μετά τις 700 μονάδες παρέχει το επίπεδο των 665 μονάδων.

Exit mobile version