search icon

Οικονομία

Η Aeroflot το πρώτο “θύμα” των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας

Αδρανοποιήθηκε low cost θυγατρική της καθώς πάγωσαν όλες οι συμφωνίες της

Θυγατρική της Aeroflot είναι το πρώτο “θύμα” των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας καθώς σφίγγει ο κλοιός στο ρωσικό επιχειρείν. Η Dobrolet, low cost θυγατρική του ρωσικού εθνικού αερομεταφορέα, ανακοίνωσε ότι αναστέλει προσωρινά όλες τις πτήσεις της από σήμερα αφού οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα ασφαλιστικά συμβόλαια της, να σταματήσει η παροχή αεροπορικών πληροφοριών και να παγώσουν οι συμφωνίες για leasing και επισκευές, όπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Aeroflot. 
 
Η κίνηση αυτή ήλθε λιγότερο από μία εβδομάδα αφού οι Βρυξέλλες πρόσθεσαν την Dobrolet στη λίστα με τα πρόσωπα και τις εταιρείες που απαγορεύεται να έχουν εμπορικές σχέσεις και συμφωνίες ευρωπαϊκές εταιρείες. Τότε, στις 30 Ιουλίου, η Κομισιόν ανέφερε στην ανακοίνωση της ότι η Dobrolet πραγματοποιούσε αποκλειστικές πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Συμφερόπολης από τη στιγμή που η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία. Σύμφωνα με την Κομισιόν η εταιρεία “υιοθετεί την συγχώνευση της παράνομα αυτοανακηρυχθείσας Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και υπονομεύει την ακεραιότητα του κράτους της Ουκρανίας”.
 
Σημειώνεται ότι η Aeroflot, μέλος της Συμμαχίας SkyTeam, είχε ιδρύσει την Dobrolet, την πρώτη ρωσική low cost αεροπορική εταιρεία, πέρυσι ενώ μόλις φέτος ξεκίνησε πτήσεις. 
 
Τις πτήσεις για Συμφερόπολη θα πραγματοποιεί ως τις 20 Αυγούστου η Orenburg Air, μία άλλη συνεργαζόμενη με την Aeroflot εταιρεία ενώ όσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο με την Dobrolet θα αποζημιωθούν πλήρως, αναφέρει η ανακοίνωση. 
 
Ο τουριστικός κλάδος της Κριμαίας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα αφού οι Ουκρανοί απέχουν απ’ την περιοχή. Σε μία προσπάθεια να στηρίξουν οικονομικά την περιοχή οι Ρώσοι είχαν βάλει απευθείας πτήσεις από διάφορες πόλεις της Ρωσίας προς την Συμφερόπολη προκειμένου να τονωθεί ο τουρισμός. 
Exit mobile version